„Iš palydovų sudėjimo į konteinerį sekos matome, kad mūsų palydovas į jį integruotas pirmasis. Tai nulėmė funkcinės ir konstrukcinės unikalios palydovo savybės“,- teigia Misijos „LituanicaSAT-1“ vadovas Vytenis Buzas.

Pasak jo, dabar jau galime patvirtinti, kad „LituanicaSAT-1“ taps pirmuoju lietuvišku palydovu, apskriejusiu žemės orbitą. Žemės orbitą palydovas apskries per 1,5 val. Kartu su „LituanicaSAT-1“ viename konteineryje yra integruotas kitas lietuvių sukurtas palydovas „LitSat-1“, taip pat kitų šalių „SkyCube“, „ArduSat2“, „UAPSat-1“ palydovai.

„Džiaugiuosi, kad „Nanoracks“ specialistai „LituanicaSAT-1“ palydovą paskyrė šių penkių palydovų grupės flagmanu. Kadangi skrisime šios palydovų grupės priekyje, ryšį su Vilniaus universitete įkurta žemės stotimi galėsime užmegzti pirmieji“,- teigia Misijos „LituanicaSAT-1“ technikos vadovas Laurynas Mačiulis.

Palydovo "LituanicaSAT-1" skrydžio trajektorija

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto prodekanas Linas Bukauskas teigia, kad „Nanoracks“ ir NASA sprendimą „LituanicaSAT-1“ leisti pirmajam atlikti istorinę misiją priėmė įvertinusi palydovo svarbą Lietuvai ir inovacijas, kurios bus išbandomos šiame palydove. „Jau dabar esame techniškai pasiruošę užmegzti ryšį su orbitoje skriejančiu palydovu ir iš kosmoso ištransliuoti pirmuosius lietuviškus žodžius“,- teigia L. Bukauskas.

Pirmasis lietuviškas palydovas „LituanicaSAT-1“ į kosmosą kyla gruodžio 15 d. Iš JAV Valopso saloje įsikūrusios raketų bazės. Į Tarptautinę kosminę stotį jį gabens erdvėlaivis „Cygnus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)