Varžybos vyko Moravos upėje, Uherske Hradištės mieste.

"Lyginant šį mūsų pasiekimą su populiariausiomis sporto šakomis, užimta aštuntoji vieta prilygtų Lietuvos futbolo rinktinės patekimui į Europos futbolo čempionatą. Važiuodami į šias varžybas, vylėmės papulti į penkioliktuką, tad galutinėje įskaitoje užimta aštuntoji vieta maloniai viršijo mūsų lūkesčius. Pirmąją dieną buvome dešimti, antrąją - užėmėme netgi trečiąją vietą, aplenkdami net anglus - vėlgi lyginant su kitomis sporto šakomis, ši pergalė maždaug reikštų tą patį, jei mūsų futbolo rinktinė "įkrėstų" brazilams", - pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Aurelijus Paulauskas.

Jo teigimu, aukštą vietą pavyko užimti dėl teisingai pasirinktos taktikos, pavyzdžiui, viename iš sektorių nuspręsta gaudyti aukšles, o ne laukti didelės žuvies. Pasiekti aukštą rezultatą padėjo ir kokybiškos treniruotės.

"Pirmą kartą Lietuvos žvejų rinktinė turėjo pagrindinį rėmėją - "Tauro" alų, todėl galėjome atvykti į čempionatą savaite anksčiau, susipažinti su upės ypatumais, treniruočių metu naudoti šviežią ir įvairų jauką. Anksčiau dėl pinigų stygiaus nuvažiuodavome likus porai dienų iki varžybų, su žemos rūšies pašaru ir beveik visą laiką tik dairydavomės, ką ir kaip daro "užsienio žvaigždės", na, o vėliau, kaip sakoma, kaip dievas duos", - pasakojo A. Paulauskas.

"Tauro" rinktinė buvo suburta atsižvelgiant į Lietuvos sportinės žūklės klubų lygos varžybose pasiektus rezultatus. Komandą sudarė "Lifosos meškeriotojų" klubo nariai Audrius Unikas, Henrikas Miškinis, Šiaulių "Fortūnos" atstovas Izidorius Unikas ir Gargždų "Pylos" žvejai Marius Baranauskas, Martynas Baranauskas, Vilius Beinorius bei komandos vadovas Raimundas Barkauskas.

Per varžybas Lietuvos komandos nariai pagavo 66,5 kg žuvies, kuri, pagal visus sportinės žvejybos principus, buvo paleista atgal į vandenį. A. Paulauskas pažymėjo, kad kai kurie pasaulio žvejybos asai, prieš varžybas net nesiteikę nusifotografuoti kartu su lietuvių komanda, po čempionato jau nusileido iš padebesių ir draugiškai linkėjo "nei žvyno, nei uodegos".

"Didžiuojamės pasiektu rezultatu ir Lietuvos vardo garsinimu bei tikimės dar ne kartą maloniai nustebinti žvejų pasaulį", - sakė A. Paulauskas, vadovaujantis ir Lietuvos sportinės žūklės klubų lygai, kuri vienintelė Lietuvoje turi teisę siųsti sportininkus į tarptautines varžybas.

Europos čempionės titulą pirmą kartą savo istorijoje iškovojo Rusijos komanda, antri buvo Lenkijos atstovai, treti - olandai. Kitas Europos čempionatas vyks Slovėnijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją