Yra ir labai lėtai besisukančių žvaigždžių: pavyzdžiui, praeitą savaitę paskelbta apie apskaičiuotą tikėtiną žvaigždės HD 101065 sukimosi periodą, kuris siekia 188 metus. Ši žvaigždė, dar vadinama Przybylskio žvaigžde, yra Kentauro žvaigždyne, nuo mūsų nutolusi per kiek daugiau nei 110 parsekų. Ji turi labai stiprų magnetinį lauką, kuris ir padėjo nustatyti sukimosi greitį.

Naudodami 43 metų stebėjimų duomenis, mokslininkai įvertino, kiek pasislinko magnetinio lauko linijos per šį laikotarpį. Jų poslinkis leido nustatyti ir sukimosi periodą. Tiesa, nustatymas nėra ypatingai tikslus ir kol kas neįmanoma visiškai atmesti net ir 43 metų sukimosi periodo. Trumpesni jau gali būti atmetami.

Magnetinis laukas gali būti ir lėto sukimosi priežastis: žvaigždės jaunystėje magnetinis laukas sustiprina sąveiką su protoplanetiniu disku, kuriam žvaigždė gali perduoti beveik visą savo judesio kiekio momentą ir dėl to labai sulėtėti. Kitos stiprų magnetinį lauką turinčios žvaigždės taip pat sukasi gana lėtai.