Žvejojantys vyrai sako, kad naujoji žuvis ypač gerai kimba ir yra juodos spalvos.

Nežinomą žuvį sužvejojęs Tadas „Vox Maris“ žinioms pasakojo, jog kaip visada jis tikėjęsis pagauti gerai jam pažįstamų žuvų: ešerių, karšių.

Pirmą kartą užkibęs grundulas nustebino jau daugiau nei 20 metų žūklaujantį klaipėdietį. Žvejys teigė, iš pradžių galvojęs, jog sugavo jūrų velnią.

Per valandą Tadas iš vandens ištraukė apie 20 naujųjų žuvų.

Grundulų paragavęs žvejys tvirtino, jog jų mėsa yra balta ir skoniu primena menkę.

Meškeriotojas džiaugėsi, jog grundulų nereikia skusti, esą pakanka išvalyti žuvies vidinius organus ir iškart galima kepti.

Mokslininkai teigia, jog ši žuvis, pavadinta grundulu, į Lietuvą atkeliavo iš Vokietijos.

Anot Žuvininkystės departamento laboratorijos vadovo Šarūno Toliušio, pirmieji grundulai šalies vandenyse aptikti prieš 6-8 metus, tik dabar jų populiacija labai išplitusi, nes jos yra labai vislios.

Šarūno Toliušio teigimu, jis yra matęs žvejų, kurie pagautus grundulus nešėsi tiesiog kibirais. Tokį kibimą specialistas aiškina tuo, kad šios žuvys yra parazitai ir minta bet kuo, net kitų žuvų ikrais.

Pasak mokslininko, tai nėra vertinga žuvis, esą geriau gaudyti ešeriukus ar pūgžlius, negu grundulus.