Bendrovė nusprendė žvalgyti netoli Žemės besisukančius asteroidus siekiant panaudoti tuose asteroiduose esančias medžiagas nuolatinėms kosmoso struktūroms statyti. Bendrovės tvirtinimu, 2015 metais bus pakeltas nepilotuojamas „FireFly“ aparatas, kuris tyrinės netoli Žemės praskrendančius asteroidus. Neilgai trukus. Tarp 2016 ir 2020 metų, bus iškeltas ir sunkesnis „DragonFly“ aparatas, kuris turėtų į Žemę pargabenti mėginių iš perspektyviausių kandidatų.

Jeigu pirmieji DSI žingsniai bus sėkmingi, tuomet bus imtasi ir kur kas ambicingesnių veiksmų, rašo theverge.com. Vienas iš tokių žingsnių būtų „Mikrogravitacijos liejykla“ - trimačio spausdinimo technologija, kuri, panaudodama nikelio prisotintas dujas, gali nesvarumo aplinkoje spausdinti metalinius komponentus. Bendrovė tikina, kad šios technologijos patento paraiška jau pateikta, bet nežinia, kiek ši technologija yra išvystyta. Nors nesvarumo sąlygomis išbandžius trimatį spausdinimą nustatyta, kad jis gali būti atliekamas sėkmingai. Bendrovės tvirtinimu, jeigu pavyks sėkmingai išgauti medžiagas, jos galės būti naudojamos kurui ar medžiagoms dabartinių ir ateities kosminių laivų statybai.

„Po dešimtmečio „Deep Space Industries“ asteroiduose kas metalus ir kitas statybines medžiagas, iš kurių gamins dideles komunikacijų platformas, pakeisiančias komunikacijų palydovų, o vėliau – ir Saulės energiją surenkančias elektrines, kurios vartotojams į Žemę persiųs ekologiškai švarią energiją“, - savo pranešime rašė bendrovė.

Skirtingai nei kita bendrovė „Planetary Resources“, turinti turtingus rėmėjus, DSI ieško komercinių rėmėjų.

Bendrovės atstovai tvirtina, kad ekonominio patikimumo požiūriu DSI maždaug prilygsta „Planetary Resources“, kurie savo planus kasinėti asteroiduose paskelbė praėjusių metų balandį. Tiesa, kol kas nei viena, nei kita bendrovė dar neparodė sugebanti atlikti kokius nors konkrečius veiksmus, kaip, tarkim, „Spacex“, bet ir jų planai nėra tokie ambicingi, kaip „Golden Spike“ pasiūlymas iki 2020 metų pelningai pasiekti Mėnulį. „Planetary Resources“ užsitikrino milijonieriaus režisieriaus Jameso Camerono ir „Google“ vadovų – Larry Page'o bei Erico Schmidto - bei kitų turtuolių paramą, o DSI kol kas nepaskelbė apie jokias garsenybes, kurios norėtų investuoti į jų projektą bei vis dar ieško rėmėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)