Archeologai rado tai, kas, jų manymu, yra seniausia pasaulyje nepažeista laivo liekana, rašoma theguardian.com.

Manoma, kad 23 metrų ilgio laivas priklausė senovės graikams. Jis rastas maždaug 2 km gylyje, kur vandenyje yra mažai deguonies. Dėl to išliko laivo stiebas, irklai ir irklavimo suolai.

„Niekada nebūčiau patikėjęs, kad vis dar įmanoma jūros dune rasti tokį seną ir taip gerai išlikusį laivą. Tai pakeis mūsų supratimą apie laivų statybą ir jūrininkų gyvenimą senovėje“, – sakė profesorius Jonas Adamsas, pagrindinis tyrėjas, atsakingas už Juodosios jūros jūrų archeologijos projektą (MAP).

Manoma, kad tokio pobūdžio laivas buvo naudojamas prekybai. Prieš tai tokį laivą galima buvo pamatyti tik ant senovės graikų keramikos dirbinių.
Laivas panašus į tą, kuriuo keliavo Odisėjas

Mokslininkų komanda pranešė, kad ketina palikti laivo liekanas jūros dugne. Mažas laivo mėginys buvo paimtas tik tam, kad būtų nustatytas jo amžius. Southamptono universiteto mokslininkai patvirtino, jog tai yra seniausias žinoma nepažeista laivo liekana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)