„Jie [Rusija] mus užpuolė su mažos galios branduoliniu ginklu ir pratybų metu mes atlikome branduolinį JAV atsaką“, – „National Defence Magazine“ tvirtino šiose pratybose dalyvavęs pareigūnas.

Tokios karinio konflikto ir galimo atsako simuliacijos yra absoliučiai įprastas dalykas, tačiau kaip pažymi „National Defence Magazine“, yra kiek neįprasta, kad tokią informaciją Pentagonas paviešino.

Ir panašu, kad šios pratybos buvo ypač svarbios. Tiek „National Defence Magazine“, tiek ir „Defence One“ patvirtina, kad šiose pratybose asmeniškai dalyvavo ir JAV gynybos sekretorius Markas Esperas.

„National Defence Magazine“ tvirtina, kad tokios pratybos ir Marko Espero dalyvavimas žymi JAV prezidento Donaldo Trumpo siekį modernizuoti kariuomenės branduolinius pajėgumus bei būti pasirengus, esant reikalui, juos panaudoti.

„Kita pusė kuria savo branduolinius ginklus, modernizuoja savo atsargas, tad JAV branduolinės pratybos ir pastangos modernizuoti ginkluotę] tai yra tik protinga reakcija į tai“, – teigė pratybose dalyvavęs oficialus JAV pareigūnas.