Liepos 1 d. Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas, remdamasis mokslų skyrių ekspertų komisijų LMA jaunųjų mokslininkų stipendijoms gauti siūlymais, paskyrė 15 stipendijų – 4 humanitarinių ir socialinių, 11 fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslų srityse.

Iš jų 5 stipendijos paskirtos Vilniaus universiteto, 3 – Kauno technologijos universiteto, po 2 – Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro Žemdirbystės instituto ir Biotechnologijos instituto, po 1 – Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos socialinių tyrimų centro, Klaipėdos universiteto Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo instituto mokslininkams.

Stipendijos skiriamos ne vyresniems kaip 35 m. mokslininkams, jų vykdomiems aktualiems moksliniams tyrimams remti. Stipendijomis siekiama skatinti jaunųjų mokslininkų mokslinę kūrybinę veiklą bei konkurenciją, remti talentingų jaunųjų mokslininkų tiriamuosius darbus. Stipendija yra 6 bazinių socialinių išmokų dydžio (šiuo metu BSI – 130 Lt) ir mokama vienerius metus.

Lietuvos mokslų akademija planuoja jaunųjų mokslininkų konkursus organizuoti kiekvienais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją