Archeologai gegužę prasidėjusių kasinėjimų metu atkasė dviejų namų likučius ir 20 griovių bei dvi žmonių kapavietes. Paskatinti šių radinių, archeologai tęsė kasinėjimus ir aptiko daugiau būstų. Iš viso vietovėje rasta 130 gyvenamųjų statinių liekanos.

Kasinėjimai tęsiami toliau, tačiau mokslininkai viliasi, kad šie ir kiti atradimai padės nušviesti vietovės ritualinių erdvių ir gyvenamojo aspekto santykį, pažymi „Heritage Daily“.

Žmonės veikiausiai buvo žiauriai nužudyti atliekant aukojimo ritualus.

Mokslininkai jau šimtmečius žino apie Jungtinėje Karalystėje esantį Stounhendžą. Tačiau apie Vokietijoje esantį panašų priešistorinį statinį iš ratu išdėstytų didžiulių akmens ar medžio žymenų archeologai sužinojo tik 1991-aisiais, kai šį statinį pastebėjo virš jo lėktuvu skridę žmonės.

Vokietijoje netoli Pommelte kaimelio esantis į Stounhendžą panašus statinys, apie 136 km į pietvakarius nutolęs nuo Berlyno, yra pramintas „Ringheiligtum Pömmelte“ – vokiečių kalba tai reiškia „Žiedinė Pommelte šventykla“.

Žmonės veikiausiai buvo žiauriai nužudyti atliekant aukojimo ritualus.

Mediniai šventyklos stulpai kadaise buvo išdėstyti keliais koncentriniais apskritimais, didžiausio apskritimo skersmuo siekė maždaug 115 m, rašo „Live Science“. Tai reiškia, kad „Ringheiligtum Pömmelte“ buvo kiek didesnis nei Jungtinėje Karalystėje esantis Stounhendžas, kurio skersmuo siekia tik kiek daugiau nei 100 m, pažymi „English Heritage“, labdaringa organizacija, padedanti apsaugoti šimtus Anglijos istorinių vietovių.

Jungtinėje Karalystėje esančiame Stounhendže taip pat yra senųjų kapaviečių, kuriuose palaidoti sudeginti palaikai, tačiau Vokietijoje esančioje vietovėje archeologai aptiko išties bauginančių kapaviečių, įskaitant kapavietes, kuriose guli išdarkyti vaikų, paauglių ir moterų kaulai.

Žmonės veikiausiai buvo žiauriai nužudyti atliekant aukojimo ritualus.

Šie žmonės veikiausiai buvo žiauriai nužudyti atliekant aukojimo ritualus, teigiama 2018-aisiais žurnale „Antiquity“ paskelbtame tyrime. Ankstesnių kasinėjimų metu šioje vietovėje taip pat rasta kirvių, indų, iš kurių buvo gerta, paskerstų gyvūnų kaulų ir girnų.

Visgi naujasis atradimas yra pirmasis gyvenamosios zonos šioje vietovėje atvejis, siekiantis etapą nuo vėlyvojo neolito (vėlyvojo akmens amžiaus) laikotarpio iki ankstyvojo bronzos amžiaus (nuo maždaug 2300 m. prieš mūsų erą iki 2050 m. prieš mūsų erą). Po to gyvenamoji vietovė buvo sunaikinta.

Žmonės veikiausiai buvo žiauriai nužudyti atliekant aukojimo ritualus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)