Kūrybinės dirbtuvės, geriau žinomi kaip hakatonai, leidžia per labai trumpą laiką susibūrusioms komandoms sugeneruoti daug naujų idėjų ar net sukurti pirminės stadijos prototipus, kurie turi potencialą būti plėtojami ateityje kaip startuoliai ar atskiri jų vystomi inovatyvūs ir rinkoje paklausą turintys produktai. Tai taip pat tinkama platforma geriau pažinti konkrečios srities iššūkius, kuriuos išsprendus technologijų dėka galima išplėtoti sėkmingus verslus, rašoma pranešime spaudai.

„Lietuvoje gyvybės mokslų srityje kūrybinės dirbtuvės organizuojamos antrą kartą kaip pasiteisinęs formatas ieškoti sprendimų šioje itin jautrioje disciplinoje. Praėjusių metų iššūkių tema buvo reabilitacija, šiemet renkamės farmacijos temą, kurios aktualumas dar labiau sustiprėjo COVID-19 kontekste“, – sako Laurynas Jarukas, LSMU Plėtros tarnybos vadovas.

Pasak jo, pastaruoju metu pasaulyje išryškėjo sparčios gyventojų senėjimo tendencijos, kurias daugiausiai lemia mažas gimstamumas ir ilgėjanti gyvenimo trukmė. „Būtent dėl to koronavirusas skaudžiai sukrėtė ekonomiką ir sukėlė daug socialinių problemų. Todėl tik novatoriški ir inovatyvūs sprendimai, efektyvus bendradarbiavimas ir sveikatos sektoriaus veikimas, maksimaliai išnaudojant vaistininkų kompetencijas ir vaistinių tinklą bei naujausias technologijas, yra vieni svarbiausių veiksnių galinčių išspręsti lėtinių ligų, ribotos sveikatos apsaugos sistemos iššūkius“, – pažymi L. Jarukas.

Daina Kleponė, „Verslios Lietuvos“ generalinė direktorė, atkreipia dėmesį, kad gyvybės mokslų srities iššūkiai vis labiau pritraukia inovacijų kūrėjus ir Lietuvoje jau yra ne vienas sėkmingai šioje srityje dirbantis startuolis. „Tai išties labai perspektyvi sritis kurti inovatyvų verslą, kurio produktai aktualūs visame pasaulyje. Lietuvoje kūrybinių dirbtuvių metu apčiuoptos idėjos, išplėtoti sprendimai pelno pripažinimą rinkoje. Todėl labai džiugu, kad šį formatą progresui užtikrinti renkasi vis daugiau skirtingų sektorių ir sričių mesdami inovacijų kūrėjams konkrečius ir aktualius iššūkius sprendimų paieškai“, – teigia D. Kleponė.

Kūrybinių dirbtuvių „Hospiton. Pharma“ organizatoriai, įvertinę šių dienų aktualijas, išgrynino tris iššūkius farmacijos srityje: vaistininkų vaidmens aktualizavimas į pacientą orientuotoje sveikatos priežiūroje; šiuolaikinių bei progresyvių farmacijos įrankių kūrimas panaudojant sveikatos duomenis; naujų vaistų kūrimas ir prieinamumo gerinimas Lietuvoje ir pasaulyje.

Renginio metu taip pat vyks iššūkių sprendimui aktualios paskaitos, mentorystės sesijos. Jų metų gautos žinios padės dar geriau suprasti farmacijos srities specifiką ir pateiktus iššūkius. Pasiūlyti sprendimai bus vertinami kompetentingos komisijos ir apdovanoti piniginiais prizais.
Hakatone gali dalyvauti visų sričių specialistai – farmacijos, medicinos, IT, inžinerijos, vadybos, dizaino, socialinių mokslų atstovai bei visi, kurie domisi naujosiomis technologijoms ir jų taikymu įvairiose srityse. Kviečiamos dalyvauti tiek iš anksto suformuotos komandos, tiek pavieniai asmenys (komandą suformuoti bus galima ir renginio metu). Būtina registracija: http://bit.ly/HospitonPharma

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)