„Indija pasiųs į kosmosą vyrą arba moterį iki 2022 metų arba anksčiau, jeigu tai bus įmanoma“, – N. Modi sakė savo ilgoje kalboje Delio Raudonojoje tvirtovėje šalies nepriklausomybės dienos proga.

Astronautas „gabens nacionalinę vėliavą“, pridūrė premjeras.

Konservatyvių pažiūrų vyriausybės vadovas pabrėžė, kad Indija būtų tik ketvirtoji šalis po Rusijos, JAV ir Kinijos, savarankiškai nuskraidinusi žmonių į kosmosą.

Indija, intensyvindama konkurenciją su Kinija, pastarąjį dešimtmetį daug investavo į savo kosmoso programą.

Šalis siekia iki 2019 metų nuskraidinti zondą į Mėnulį, praeitą savaitę pranešė Indijos kosminių tyrimų organizacija.

Orbitinis zondas „Chandrayaan 2“ turėtų nugabenti aparatą, nusileisiantį ant Mėnulio paviršiaus ir rinksiantį duomenis. Dėl aparato konstrukcijos pakeitimų kosmoso agentūra turėjo atidėti šią misiją, planuotą surengti praeitais metais.

2008 metais paleistas orbitinis aparatas „Chandrayaan 1“ skriejo orbita aplink mėnulį ir paleido zondą rėžtis į gamtinio Žemės palydovo paviršių.

Indija 2013 metais taip pat pasiuntė tebeveikiantį Marso orbitinį zondą, o pernai šalis per vieną raketos startą paleido rekordinį skaičių palydovų – iš viso 104 aparatus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)