Skausmo mažinimo operacija pagrįsta dviem elektrodais, įdurtais į stuburo smegenis ir siunčiančiais silpnus elektros signalus. Pacientai operacijos metu būna sąmoningi kad galėtų pasakyti, kada junta mažiau skausmo.

Tačiau viena moteris ant chirurgo stalo pajuto spontanišką orgazmą. Tai skausmo specialistui chirurgui Stuartui Meloy‘ui (Stiuartui Melojui) suteikė pagrindo išsamiau patyrinėti idėją.

Mokslininkas išsiaiškino, kad šis orgazmo sukėlimo metodas puikiai tinka moterims, turinčioms chroninių seksualinės funkcijos sutrikimų, todėl išradimas buvo patentuotas kaip potencialus moterų lytinės disfunkcijos gydymo būdas.

Mokslininkas gavo JAV Maisto ir vaistų administracijos leidimą išbandyti 13 000 JAV dolerių kainuojantį orgazmus sukeliantį įrenginį, kuris yra maždaug du kartus mažesnis už širdies ritmo reguliatorių.

Pirmojoje bandymų stadijoje laidai prijungiami prie energijos šaltinio ir pakišami po oda bei į nugaros smegenis – ši procedūra, chirurgo teigimu, nėra pavojingesnė, nei epidūrinis nuskausminimas.

Antrojoje stadijoje po oda bus implantuotas nedidelis, iš išorės sunkiai pastebimas įrenginys, kurio veikimas gali būti reguliuojamas nuotolinio valdymo pulteliu.

Iki šiol pirmojoje bandymų stadijoje dalyvavo tik viena moteris, kita jau pasiryžusi išbandyti aparatą. Reikalingos dar aštuonios savanorės.

„Maniau, kad žmonės prie mano durų grumsis kad galėtų su dalyvauti bandyme, o iš tikrųjų gavosi taip, kad lieti prakaitą ieškant norinčiųjų išbandyti aparatą tenka man“, sakė nusivylęs chirurgas.

S.Meloy‘aus siūlomas lytinės disfunkcijos būdas susilaukė kai kurių seksoterapeutų priešiškumo. Jų tvirtinimu, tokie lytiniai sutrikimai moterims dažniausiai atsiranda dėl psichologinių priežasčių ir todėl turi būti gydomi be chirurgų įsikišimo – pavyzdžiui, vibratoriais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją