Žvejų teigimu, Nevėžio mariose gana daug žuvies, tačiau ją sunku pagauti ir ne vienas yra sakęs, kad marios yra labai įnoringos. Tačiau pagaunama didelių lydekų, lynų, karpių, salačių, karšių, netgi vėgėlių. Dabar žvejų malonumui ir džiaugsmui dar įleista maždaug dvi tonos paprastųjų ir veidrodinių karpių. Tikėtina, kad žvejai jų nepuls gaudyti, be to, manoma, kad po kelionės bent kurį laiką jie nekibs.

Išleidžiant žuvis į tvenkinį dalyvavo Panevėžio apskrities viršininko administracijos Kaimo reikalų departamento direktorius Arvydas Kriaučiūnas ir Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspektorius Alfredas Breivė. Tačiau jiems neužkliuvo, kad kai kurie karpiai leisgyviai. Pareigūnai juokavo, kad suleidus žuvis žvejyba čia bus uždrausta, tačiau nepraėjus nė penkioms minutėms vienas žvejys pasroviui jau buvo įsitaisęs.

Pasak A.Breivės, pagal žemės ūkio ministrės potvarkį, vyksta valstybės neišnuomotų vandens telkinių įžuvinimas. Anot jo, Panevėžio mieste ir rajone neišnuomotos yra vienintelės vadinamosios „Ekrano“ marios. Kitų vandens telkinių įžuvinimu turėtų rūpintis Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyrius bei privatūs vandens telkinių savininkai.