Mėgėjų komanda septynių metrų raketą "GoFast" pirmadienį į kosmosą paleido iš Juodosios olos dykumos Nevadoje. Raketai pagaminti prireikė kelių dešimčių tūkstančių JAV dolerių. Virš žemės ji pakilo maždaug 100 kilometrų ir vėliau buvo nuleista parašiutu. Anot įvairių pranešimų, raketa, kurioje buvo įtaisytas radijo imtuvas, pasiekė beveik 6 tūkst. 500 kilometrų per valandą greitį vos per 9 sekundes. Visa jos kelionė truko mažiau nei 15 minučių. "Ji tiesiog išgaudė iš paleidimo aikštelės ir įskrido į kosmosą", - sakė Eric Knight (Erikas Naitas), vadovavęs raketos paleidimui, kurį surengė Civilinė kosmoso tyrimų komanda.

Mėgėjiškos raketos paleidimas į kosmosą - antrasis ryškus įvykis aviacijos istorijoje šį mėnesį. Praėjusią savaitę kita komanda sėkmingai išbandė pilotuojamą raketą, priartėjusią prie pat kosmoso. Pastaroji grupė iš aviacijos dizaino bendrovės "Scaled Composites", manoma, per artimiausias savaites į kosmosą išsiųs savo raketą su trimis įgulos nariais ir taip laimės 10 mln. JAV dolerių vertės prizą, numatytą skirti asmenims, kurie pirmieji į kosmosą paleis privačią pilotuojamą raketą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)