Susiformavus naujam hibridiniam įmonės darbo modeliui, „daugiau darbuotojų svarsto, kur gyvens ir kaip dirbs“, atsakydamas į naujienų agentūros AFP užklausą teigė „Google“ atstovas spaudai.

Naujasis darbo vietos įrankis leis darbuotojams paskaičiuoti, kaip kis darbo užmokestis, atsižvelgiant į jų buvimo vietą, nes darbo užmokestis priklauso nuo pragyvenimo tam tikroje vietoje išlaidų ir yra pritaikytas vietos darbo rinkoms.

„Google“, turinti apie 140 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje, tikisi, kad po pandemijos modelį 60 proc. jos darbuotojų susitiks biuruose vos kelias dienas per savaitę, o 20 proc. darbuotojų dirbs naujose vietose įrengtuose biuruose.

Pasak bendrovės atstovo spaudai, manoma, kad likę 20 proc. „Google“ darbuotojų dirbs iš namų.

„Google“ vadovas Sundaras Pichai kalbėjo apie lankstumo poreikį dirbant nuotoliniu būdu ir keičiant darbo vietas, technologijų įmonėms vėl atidarant savo pandemijos metu ištuštėjusius miestelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)