Tokią išvadą padaręs vokietis mokslininkas Volkeris Miske iš Stralsundo jūrų muziejaus sakė, kad po išsaugojimui rengiamo vyriškos lyties individo oda buvo atrasta spermos.

Gigantiški kalmarai pateles apvaisina įšvirkšdami spermos joms po oda.

„Teorija apie du gigantiškų kalmarų patinus nėra nauja, tačiau pirmą kartą turime įrodymų, tvirtai paremiančių tą teoriją. Tai pirmas kartas, kai spermos pėdsakų atrasta taip toli nuo lytinių organų esančioje kūno dalyje. Iki šiol nebuvo atmesta galimybė, kad patinai poruodamiesi patys sau po oda įšvirkščia spermos. Tačiau šiuo atveju taip jokiu būdu negalima tvirtinti: spermą neabejotinai sušvirkštė kitas gigantiškas kalmaras“, sakė V.Miske.

Yra ir kitas tikėtinas paaiškinimas: sperma po patino oda galėjo patekti grupinio sekso metu.

Tačiau tokio scenarijaus tikimybė yra mažai tikėtina, nes gigantiški kalmarai, gyvenantys 300-1000 metrų gylyje, greičiausiai susitinka labai retai.

Stralsunde preparuojamas 6 metrų ilgio kalmaras buvo sugautas Naujosios Zelandijos mokslininko Steve‘o O‘Shea (Styvo Ošijo).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją