Pastebėta 2011-aisiais birželio mėnesį C/2011 L4 (PANSTARRS) kometa link Saulės artėjo iki 2013 m. kovo 10 dienos ir dabar, užsiauginusi gražias dujų ir dulkių uodegas, jau nuo mūsų tolsta į ten, iš kur atskrido. O atskrido šis 15 km ledo ir dulkių luitas iš Saulės sistemos pakraščių. Jos apsisukimo apie Saulę periodas siekia 100 tūkst. metų.

Geriausias kometos stebėjimų laikas yra vakare tarp septintos ir aštuntos valandos. Žiūrėkite gana žemai virš horizonto, Žuvų žvaigždyno kryptimi. Kometa matysis dar kelis mėnesius, tik toldama nuo mūsų vis silpnės ir jos stebėjimams prireiks teleskopo. Kovo pabaigoje ji matysis Andromedos žvaigždyne, balandžio mėnesį Kasiopėjos žvaigždyne, gegužės mėnesį priartės prie Cefėjo.

DELFI skaitytojas Martynas Buzas taip pat pasidalino kometos Panstarrs nuotraukomis. Nuotraukos - iš Šiaulių raj., Aukštelkės kaimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)