Astronomija buvo tikroji Tycho Brahe aistra, tačiau jis taip pat domėjosi astrologija ir alchemija – dviem tikrais pseudomokslais. Vėliau jis taip pat domėjosi biologija ir žmogaus anatomija. Tačiau, žinoma, Tycho Brahe dabar žinomas kaip iškilus astronomas.

Jis teisingai pastebėjo, kad Mėnulis sukasi aplink Žemę, o planetos – aplink Saulę. Jis taip pat buvo pirmasis, įrodęs, jog kometos nėra atmosferos fenomenas – jos praskrieja gerokai didesniu atstumu nuo Žemės, nei kadaise manyta. Galiausiai, jis taip pat nurodė, kad supernovos nėra tik kometos be uodegos. Tačiau tuo pat metu Tycho Brahe tikėjo, kad Saulė (vadinasi, ir kitos Saulės sistemos planetos) sukasi apie Žemę.

1566 metais, būdamas 20 metų amžiaus Tycho Brahe neteko dalies nosies. Ją dvikovos metu kardu nukirto trečios eilės pusbrolis Manderupas Parsbergas. Gerdami jauni vyrai susiginčijo, kuris iš jų yra geresnis matematikas. Jie nesprendė uždavinių - tiesiog susikovė kardais visiškoje tamsoje. Tycho Brahe neteko nosies dalies ir gavo nemažą randą kaktoje. Vėliau jis nėšiojo metalinį nosies protezą. Kadaise buvo spėliojama, kad tas protezas yra sidabrinis ar auksinis, tačiau 2010-aisiais atlikta ekshumacija parodė, kad jis buvo pagamintas iš žalvario. Kita vertus, tai nieko neįrodo – sidabrinį ar auksinį protezą Tycho Brahe galėjo naudoti išskirtinėmis dienomis.

Kiek vėliau Tycho Brahe įsigijo įdomų augintinį – briedį. Prijaukintas didelis gyvūnas sukiojosi namuose ir kartu su Tycho Brahe lankė kitus kilminguosius. Tai briedžiui neišėjo į naudą – kartą prisigėręs alaus jis nukrito nuo laiptų ir nugaišo.

Paskutinius gyvenimo metus Tycho Brahe praleido Prahoje, kur dirbo kartu su garsiuoju Johannesu Kepleriu. 1601 metais Brahe dalyvavo bankete Prahoje. Ten, pasak Keplerio, jis užsinorėjo nusišlapinti, tačiau nenorėjo pasirodyti nemandagiu, todėl susilaikė. Vėliau jis net negalėjo šlapintis net kai labai stengėsi. Galiausiai jis mirė klėdėdamas ir kentėdamas stiprius skausmus.

Iš karto buvo spėliojama, kad Brahe buvo nunuodytas. Galbūt tai padarė Kepleris, galbūt – kažkas ir danų karališkosios šeimos. Buvo spėliojama, kad kadaise Brahe turėjo romaną su pačia karaliene. Tačiau ekshumacija parodė, kad jis greičiausiai mirė nuo plyšusios šlapimo pūslės.