Nuo 1969 metų rengiama Vilniaus universiteto studentų bei fizikos mokslo entuziastų jau tradicija tapusi šventė šiemet prie VU Fizikos fakulteto atidarys grandiozinį atrakcionų parką – Fizlendą, kuriame kiekvienas galės atrasti sau įdomių veiklų: pasisupti žmogaus dydžio žiurkratyje, išbandyti Mėnulio gravitaciją, pašaudyti su bulviašaudžiu.

Dienos akcentas – Dinas Zauras, Fizikos fakulteto asmeninis augintinis, kuris tradiciškai 15 valandą keliaus Gedimino prospektu Filologijos fakulteto link prisiekti amžiną meilę. Kartu su Dinu važiuos ir retro automobiliai, moterų baikerių klubas „Vėjų laumės“ bei klubas „Beardy Riders RC Vilnius“, o muzikinį foną palaikys Lietuvos policijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras.

Šių metų didysis atrakcionas Grand‘as bus skirtas Vilniui ir jo 700 metų jubiliejaus progai – staugiantis vilkas ant futuristinio kalno. Jį Fizlende bus galima ne tik apžiūrėti, bet ir patekti į kalno vidų, kuriame lauks staigmena. Be įvairių aktyvių pramogų Fiziko dieną aplankys ir kiti FiDi draugai: NKC (Nacionalinis kraujo centras), „Mokslo sriuba“ bei kiti žymūs tiksliųjų mokslų specialistai.

Tačiau įspūdžiai ties čia nesibaigia: 21 valandą FiDi persikelia į klubą „Kablys + Kultūra“, kuriame gros grupės „McLoud“, „Tas“, Palmės žiedas ir daugiau įvairių kylančio roko grupių. Čia, muzikos garsų apsuptyje, dalyvių lauks performatyvus koncertas su teatro ir šviesų instaliacijų elementais, o renginio erdvėje visus pasitiks pirsingo bei tatuiruočių meistrai ir atrakcionai iš Fizlendo. Kaip teigia FiDi organizatoriai: „tai bus viskas arba nieko – tai bus renginys, per naratyvo blyksnius išeinantis už koncerto ribų“.

2022-aisiais metais Fiziko diena buvo įtraukta į nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą, kuriame įrašytos tradicijos yra saugomos ir branginamos kaip šalies tapatybės dalis. Kaip teigiama FiDi istorijos puslapyje Fidipedia, FiDi renginiai buria Universiteto bendruomenę įvairiais savaitę trunkančiais renginiais, o taip pat yra reikšmingi edukaciškai. Į šią šventę įsitraukia moksleiviai ir pedagogai, džiaugdamiesi šventine nuotaika.