Agentūros tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad per šią misiją visų pirma bus susitelkta į planetos paviršiaus reljefo, atmosferos, geologinės sudėties ir struktūros bei traukos lauko ypatumus.

Dėl šios priežasties „EnVision“ bus aprūpintas įvairiais prietaisais, įskaitant radarus ir spektrometrus.

„Mūsų laukia nauja era tyrinėjant artimiausią, bet itin skirtingą mūsų kaimynę Saulės sistemoje“, – sakė ES mokslo programos direktorius Guentheris Hasingeris.

Anksčiau šį mėnesį JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso agentūra (NASA) paskelbė planuojanti surengti dvi naujas Veneros tyrimų misijas ir išskyrusi kiekvienai iš jų po 500 mln. dolerių (410 mln. eurų).

Planuojama, kad abi misijos bus pradėtos 2028–2030 metais ir kad per jas surinkti duomenys galb leis geriau suprasti, kodėl Venera, daugeliu atžvilgiu labai panaši į Žemę, tapo visiškai gyvybei netinkama planeta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)