Bendrovė jau kuria „Starship“ laivus, kurie teoriškai galės nugabenti žmones ir krovinius į Mėnulį ir už jo ribų, ir tai yra technologija, kuri, E. Musko nuomone, bus žmonijai išsigelbėjimo malonė.

E. Muskas pirmadienį tviteryje paskelbė, kad jo kosminė įmonė „SpaceX“ siekia pastatyti daugiau nei 1000 „Starship“ laivų, skirtų nugabenti gyvybei į Marsą, ir palygino juos su Biblijos „Nojaus arka“.

Vizionierius toliau teigė, kad „Starship“ bus „šiuolaikinės Nojaus arkos“, galinčios išgelbėti „gyvybę nelaimės Žemėje atveju“.

„Gyvybės pavertimas „daugiaplanete“ išplečia sąmonės apimtį. Tai taip pat leidžia mums sukurti atsarginę biosferą ir apsaugoti visą gyvybę, kokią mes žinome, nuo nelaimės Žemėje“, – „Twitter“ parašė jis.

„Žmonija yra gyvybės prižiūrėtoja, nes jokia kita rūšis negali nugabenti gyvų padarų į Marsą. Negalime jų nuvilti“, – pridūrė jis.

Tai nuolatinė E. Muską dominanti tema, kurioje taip pat teigiama, kad giluminiai kosmoso tyrinėjimai iš tikrųjų gali sumažinti žmonių išlaidas. NASA jau įvertino laivą „Starship“, o iš JAV Federalinės aviacijos administracijos (FAA) gautas žalias signalas gali dar labiau priartinti E. Muską prie jo svajonių išsipildymo.