Jo nufilmuoti objektai – padrikai judančios tamsios dėmės, kartais besivartaliojančios neįtikėtinais rakursais, kartais tiesiog besivartančios kūliavirsčia, tiesa, danguje. Dar viena ypatybė: jie juda taip greitai, kad plika akimi jų nepastebėsi, o pamatyti juos galima tik sulėtinus kadrus.

Kai tuo pačiu laiku (tarp dvyliktos ir pirmos valandos) nurodytoje vietoje tą patį nufilmavo ir televizijos operatoriaus vaizdo kameros, televizijos kanalas susidomėjo šiuo atveju ir nusprendė kreiptis į specialistus. Pirmiausiai – į Steve'ą Cowellą, buvusį komercinių skrydžių pilotą, Federalinės aviacijos administracijos patarėją nelaimingų atsitikimų prevencijos klausimais.

„Tai ne lėktuvas, ne sraigtasparnis, ne paukštis, - gūžčiojo pečiais aviacijos ekspertas. – Nežinau, kas tai. Negaliu identifikuoti.“

Anot KDVR kanalo, S. Cowellas tvirtino, jog nufilmuoti objektai nėra ir vabzdžiai, nors kalbėdamas prieš kamerą jis to nepasakė. Tiesa, šiuo atveju susidomėję skeptiškesnių pažiūrų internautai atkreipė dėmesį, kad S. Cowellas stokoja kvalifikacijos kompetentingai kalbėti apie, pvz., vabzdžių tikimybę ir kad atvejo tyrėjų grupei derėtų kreiptis į videografikos ekspertą ar net į vabzdžių pasaulio specialistą entomologą.

Tinklalapis „Life's Little Mysteries“ kreipėsi į Larry Engelą, Amerikos universiteto Aplinkos filmavimo centro direktorių, kuris per savo darbo dešimtmečius, darbuojantis mokslo ir gamtos dokumentikos srityje, yra sukaupęs didelę vabzdžių filmavimo patirtį.

„Filmuodamas su vabalais esu susidūręs ne sykį ir ne dešimt, - elektroniniame laiške pasakoja L. Engelas. – Nesvarbu, ką filmuočiau – juostą apie moskitus ar apie erelius, ar apie Amazonės džiungles. Visur gamtoje filmuojant iškyla vabzdžių problema – ypač filmuojant plataus kampo ar mažo formato kameromis, nes jos fiksuoja arti objektyvo atsidūrusias dulkes ar vabzdžius. Problemą išsprendžiau vaizdo kamerų objektyvo prieigas ištepdamas skysčiu nuo vabzdžių arba paprašydamas asistento, kad jis vaikytų mašalus.“

Vis dėlto išvydęs kasdienių NSO virš Denverio kadrus ekspertas suglumo ir pareiškė, kad fragmentai užfiksuoti taip, jog „identifikuoti, kas nufilmuota, yra beveik neįmanoma“. Kaip bebūtų, L. Engelas būtų linkęs manyti, jog kasdieniai NSO kadruose gali būti vabzdžiai.

„Man jie vis tiek primena pro kameros objektyvą prazvimbiančius vabzdžius, - neslepia operatorius.

Šiuo patikimai taip ir nepaaiškintu atveju susidomėjęs socialinių medijų tinklalapis „Reddit“ nusprendė atlikti eksperimentą. Jie planuoja nemažu atstumu viena nuo kitos pastatyti ir į tą patį tašką sufokusuoti dvi vaizdo kameras. Jei viena kamera skraidantį objektą užfiksuos, o kita – ne, tai reikš, kad nufilmuotas objektas buvo labai arti vienos iš kamerų. Tokiu atveju labiausiai tikėtina vabzdžio versija.

Bet jei skraidantį objektą nufilmuos abi kameros, tada... Tada Denverio NSO istorija intriguojančiai tęsis toliau.