Vėliau birželį dar du dramblių patinai bus atgabenti iš Addo dramblių nacionalinio parko, kad būtų užtikrinta genetiškai geresnė įvairovė.

Pasak ekologų, drambliai Karu teritorijoje nesiganė jau 150 metų. Šią pusdykumę dėl įspūdingų kraštovaizdžių pamėgo turistai.

Regione buvo labai aktyviai medžiojami raganosiai ir drambliai. Jų ganyklas naujakuriai panaudojo avims auginti. Tiesa, vėliau avininkystė čia nunyko.

"Dramblių populiacijos Karų draustinyje praeityje nebuvo didelės. Norėtume pažiūrėti, kaip šiai grupei pavyks prisitaikyti, stebėsime dramblių poveikį aplinkai", - aiškino M. Bradfield.

Dabar buvusiose avių ir galvijų fermose mėginama globoti laukinę gyvūniją. Jau čia atgabenta juodųjų raganosių, kelių rūšių antilopių. Ateityje čia bus apgyvendinti ir liūtai, leopardai, buivolai.

Vyriausybei ir užsienio investuotojams bendradarbiaujant siekiama sukurti darbo vietų regione, kuriame dauguma žmonių gyvena labai skurdžiai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją