„Tam, kad treneris galėtų demonstruoti triukus su gyvūnu, reikia ilgai dirbti. Romantika šiame darbe - tik nematomo ledkalnio viršūnė“, - įsitikinusi direktorė Olga Žalienė.

Treneriams tenka valyti gyvūnų patalpas, ruošti šaldytą žuvį, rūpintis globotiniu jam susirgus.

„Būna, kad ateina mergina su ilgais, gražiais lakuotais nagais ir sako: man patinka delfinai, todėl noriu būti jų trenere. Ji nepagalvoja, kad tai – ne tik smagus pasiplaukiojimas su gyvūnais, - šypsojosi muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė. – Šioje mokykloje visi svajojantieji apie darbą su gyvūnais turės gerą proga sužinoti, ar jiems tikrai patrauklus šis darbas.“

Būsimieji treneriai du kartus per mėnesį turės klausytis teorinių paskaitų. Jas skaitys muziejaus darbuotojai: veterinarijos gydytojas Žilvinas Kleiva, Jūrų paukščių ir žinduolių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas, biologas Pavelas Kulikovas, delfinų treneriai Tomas Lebeckis, Vaiva Sragauskaitė, Rūta Vaicekauskaitė, Mindaugas Lukošius.

Studentai susipažins su delfinais, Kalifornijos jūrų liūtais ir ruoniais, jų fiziologijos, anatomijos, psichologijos savybėmis. Taip pat klausytojai galės daugiau sužinoti apie viso pasaulio delfinariumus ir okeanariumus.

„Steigdami šią mokyklą pirmiausia siekiame patenkinti visuomenės poreikį daugiau žinoti apie mūsų gyvūnus, - teigė O. Žalienė. – Geriausius studentus pakviesime dirbti muziejuje.“

Į trenerių mokyklą užsiregistravo septyni vaikinai ir 40 merginų. Dauguma studentų yra iš Klaipėdos, tačiau yra ketinančių važinėti ir iš Vilniaus, Kauno, Skuodo, Jiezno. Mokslai jiems truks pusmetį. Kol kas už juos mokėti nereikia.