Dangų nuo Dubingių piliakalnio naktį, nuo 11 val. vakaro iki 1 val. nakties, fotografavo DELFI fotografas Šarūnas Mažeika.

Piliakalnis yra maždaug 45 km atstumu nuo Vilniaus ir per 20 km nuo Molėtų, kitų didesnių gyvenviečių prie jo nėra, todėl dangaus vaizdo negadino miesto šviesų triukšmas. Dangus buvo beveik idealiai giedras, todėl puikiai matėsi ir Paukščių tako juosta, ir viena-kita meteoro nubrėžta šviesos juostelė.

Fotografavimui buvo naudotas „Nikon D800“ pilno kadro fotoaparatas ir 10,5 mm židinio nuotolio „fisheye“ tipo objektyvas. Dauguma nuotraukų fiksuota naudojant ISO 1600 jautrumą, esant f/3,2 diafragmos pločiui, išlaikymo trukmė – dažniausiai 30 sekundžių, kai kuriuose kadruose 2-3 minutės, o viename – 10 minučių.

Palyginimui – to paties fotografo nuotraukos, užfiksuotos naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, Pilaitėje, ties Gilužio ežeru – atkreipkite dėmesį, kaip pasikeičia vaizdas dėl miesto šviesų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)