Garsusis „Tyco Garfield“ laidinis telefonas dabar tapęs tikru kolekcionierių aktyviai medžiojamu grobiu. Jis pagamintas taip, kad idealiai atspindėtų tingaus, lazaniją dievinančio katino prigimtį – kol telefonu niekas neatsiliepia, didžiulės katino akys būna užmerktos. Tenka pripažinti, kad tai tikrai vertingas daiktas šio personažo gerbėjams, bet ir vienas iš tų objektų, kuriuos vaikštinėdamas paplūdimiu surasti tikiesi mažiausiai.

Bet būtent tokiais keistais radiniais daugiau nei tris dešimtmečius džiaugėsi Bretanės gyventojai. Būta metų, kai į krantą bangos jų išmesdavo ir kelis šimtus. Klausimas, iš kur jie, visą tą laiką buvo neatsakytas, rašo portalas IFLScience.

Didžiąją Garfieldo telefonų paslaptį įminti padėjo vienas ūkininkas. Atinaujinus Prancūzijos paplūdimių valymo kampaniją, prancūzas suprato, kad šia tema turi, ką pasakyti. Kai istorija ėmė domėtis žiniasklaida, jis prisiminė, jog tokių Garfieldo telefonų ant kranto yra matęs ir XX amžiaus devintąjį dešimtmetį. Maža to, prancūzas patikino žinantis, iš kur jie.

Garfieldo telefonai Prancūzijos pakrantėje.

Kaip kad neretai nutinka tais atvejais, kai konkrečioje vietoje į krantą jūros bangos pradeda išnešti keistus objektus, „Tyco Garfield“ laidiniai telefonai Bretanę pasiekė iš jūroje pamesto krovininio konteinerio. Panašus likimas ištiko „Friendly Floatees“ geltonas gumines antytes. Kai pakeliui iš Kinijos į Ameriką prapuolė vienas laivo konteineris, į vandenyną išplaukė per 28 tūkst. šių guminių žaislų.

Maudynėms skirti žaislai pirmiausia išsilaipino Aliaskoje. Tūkstančiai įveikė Beringo sąsiaurį ir įšalo Arkties lede. Po kelerių metų atitirpo ir ėmė judėti link Jungtinės Karalystės. Panašu, kad guminiai ančiukai buvo neprastai pasirengę tokiai sunkiai kelionei, ko negalima pasakyti apie Garfieldo telefonus.

Konteineris, iš kurio jie ir pabiro, įstrigo povandeninėje oloje, kurios buvimo vietą žino tik minėtasis ūkininkas, apie tai prabilęs 2019 metais ir išsprendęs telefono detektyvą. Nors po incidento buvo praėjęs ne vienas dešimtmetis, kai ola buvo apžiūrėta, rastas ir pats apgadintas konteineris, ir net keli likę telefonai.

Garfieldo telefonai Prancūzijos pakrantėje.

„Oloje mačiau tiek konteinerio liekanas, tiek Garfieldą. Didžioji dalis telefonų jau prapuolę, per tuos trisdešimt metų jūra padarė savo darbą. Radome tik tai, kas liko“, – sako vietos paplūdimių valymo asociacijos vadovė Claire Simonin-Le Meur.

Mįslė įmina, tačiau Garfieldai ir toliau rodosi Bretanės pakrantėje, nes konteineris yra tokioje vietoje, iš kur pernelyg keblu jį pašalinti. Viduje slepiasi nežinomas kiekis telefonų. Kas žino, kada į krantą bus išmestas dar vienas komiksų dailininko Jimo Daviso personažo antrininkas.

Garfieldo telefonai Prancūzijos pakrantėje.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją