Visą šį laiką tiems 8 asmenims reikės praleisti orlaivyje-simuliatoriuje. Taip bus imituojami skrydžiai link Mėnulio bei Marso ir mokslininkai sieks išsiaiškinti, kaip tokios kelionės paveiktų žmones.

„Misijos dalyviai patirs labai panašias sąlygas, su kokiomis tikėtina susidurs realiai ilgose kelionėse į Marsą skrendantys žmonės“, – teigiama NASA pranešime.

Žinoma, per šiuos 8 mėnesius nereikės tiesiog gulėti lovoje – nors panašių bandymų NASA jau yra dariusi – šįkart vyks reali kosminės kelionės imitacija, tad ir reikės atlikti daugybę įvairių užduočių. Nuobodu nebus.

Šie bandymai vyks Rusijoje esančioje specialiai tam paruoštoje bandymų stotyje, kurioje ir praėjusiais metais vyko 8 mėnesių eksperimentas. Jo metu buvo imituojama kelionė į Mėnulį ir atgal.

Taip pat iki šiol ilgiausiai trukęs eksperimentas šioje bandymų stotyje yra vadinamas „Mars500“, kurio metu buvo imituojama 520 dienų (17 mėn. aut. past.) trukmės kelionė į Marsą.

Kas gali dalyvauti naujajame eksperimente? Pirmiausiai reikia norėti 8 mėnesiams pabėgti nuo viso pasaulio. Jei šį punktą atitinkate, tada reikia būti sveikiems, nuo 30 iki 55 metų amžiaus, kalbėti angliškai bei rusiškai ir turėti profesinės patirties „mokslo, technologijų, inžinerijos ar matematikos srityse“.

NASA pasižada, kad už laiką, praleistą šiame simuliatoriuje, bus sumokėta, tačiau vis dar lieka neaišku, kiek. Bet kuriuo atveju – nuotykis garantuotas.