Ar galite įsivaizduoti, kiek pasaulyje yra skirtingų kultūrų? Kiek daug tautų ir genčių turi savitas tradicijas ir sugyvenimo normas – visų jų net neįmanoma pažinti, Tačiau mokslininkai skaičiuoja, kad bučiuojasi bent 90 proc. iš jų. Ir šis skaičius didėja – nesibučiuojančios kultūros to mokosi. Savotiškai bučiuojasi ir gyvūnai – drambliai, lapės, šimpanzės. Todėl mokslininkai neabejoja, kad tai – evoliucijos mums suteiktas įrankis.

Sena legenda pasakoja, kad iš karo sugrįžę riteriai bučiuodavo savo moteris, kad sužinotų, ar jos gėrė vyno. Galbūt tai ir tiesa, tačiau bučiniai yra kur kas senesni. Mokslininkai mano, kad pirmiausia jie išsivystė iš maitinimo burna į burną. Taip motinos maitindavo kūdikius. Vėliau bučiniai tapo partnerio paieškos įrankiu.

Bučiuodamiesi žmonės yra lengvai pažeidžiami, todėl taip rodo pasitikėjimą. Kartu jie apsikeičia biologine informacija, kuria psichologinį ryšį. Manote, kad toks partnerių pasirinkimas yra praeities dalykas? Teksaso Universitetas publikavo tyrimą, kuriame buvo teigiama, kad net 59 proc. vyrų ir 66 proc. moterų dėl prasto bučinio yra užbaigę besimezgančius santykius.

Tame pačiame tyrime taip pat buvo paskelbta, kad vyrai ir moterys bučiuojasi skirtingai. Moterys bučinius naudoja partnerio įvertinimui – taip jos sužino daugiau apie vyro charakterį, švelnumą, rūpestingumą ir netgi sveikatą. Tuo tarpu vyrai bučiuodamiesi stengiasi suteikti kuo daugiau malonumo ir tikisi to mainais. Vyrai dažnai moteris bando suvilioti bučiniais, tačiau moterys teigia, kad daugybė vyrų tai daro neteisingai.

Norėdami sujaudinti moteris vyrai pirmieji imasi vadinamųjų prancūziškų bučinių, tačiau moterims labiau patinka lėti švelnūs tik lūpas liečiantys bučiniai. Tai išsiaiškino daugiau nei 1,3 milijonus sekėjų turintis Charles J. Orlando puslapis „Facebook“ apklausęs 2000 moterų.

Pasirodo, moterys nori, kad bučiniai stiprėtų lėtai ir tai jas jaudina labiausiai – švelnūs lūpų bučiniai pereinantys per skruostus, akis, kaklą, o tik tada – stipresni ir ilgesni prancūziški bučiniai su glamonėmis. Moterys teigia, kad blogai bučiuojasi tie, kurie skuba, greitai šokinėja nuo vieno taško prie kito, iš karto į darbą paleidžia rankas ir, svarbiausia, nereaguoja į moters siunčiamus signalus.