Apklausa parodė, kad 71 proc. Jungtinės Karalystės visuomenės sutinka su teiginiu, jog klimato kaita ilgalaikėje perspektyvoje yra svarbiau, nei šalies pasitraukimas iš Europos Sąjungos.

Moterys ir jaunimas dažniau pasisakė, kad kova su klimato kaita yra svarbesnis dalykas nei „Brexitas“ ir su juo susiję dalykai.

Apklausa atskleidė ir tai, kad praktikuojantys krikščionys – einantys į bažnyčią – dažniau nei bendroji visuomenės dalis teigė, jog vyriausybės prioritetas turėtų būti klimato kaita. Atitinkamai 77 proc. prieš 66 proc.

O 6 iš 10 britų teigia, kad vyriausybė daro nepakankamai, kad klimato kaitos klausimai taptų prioritetiniais. Du trečdaliai apklaustųjų sutiko, kad Borisas Johnsonas turėtų klimato kaitos klausimus įtraukti į savo darbotvarkę.

Inauguracinėje ministro pirmininko kalboje Johnsonas trumpai užsiminė apie aplinką ir sakė, kad Didžioji Britanija „yra pasaulyje pirmaujanti baterijų technologijų srityje ir tai padės sumažinti CO2, kovoti su klimato kaita ir sukurti ekologiškas darbo vietas ateinančioms kartoms.“

„Christian Aid“ – JK labdaros organizacijos, veikiančios 37-ios šalyse – atstovė Laura Taylor teigė, kad „kai ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui dabar yra daug skubių prioritetinių klausimų. Vis dėlto akivaizdu, kad žmonės supranta, jog už dabartinės politinės suirutės Jungtinėje Karalystėje yra dar didesnė krizė, kuri gali būti katastrofiška visai žmonijai. Ir ypač kai kuriems skurdžiausiems pasaulio žmonėms, kurie labiausiai pajus klimato krizės padarinius“.

Laura teigia besitikinti, kad Johnsonas „išgirs daugumos JK visuomenės reikalavimą padaryti daugiau, siekiant išspręsti šią klimato krizę“.

Šią savaitę Didžiojoje Britanijoje vyravęs ekstremaliai didelis karštis parodė, kad reikia imtis skubių veiksmų. „Ekstremalūs orų pokyčiai dar labiau stiprėja ir kitose pasaulio vietose siaučia sausros, potvyniai ir audros. O tai kainuoja žmonių gyvybes ir kiekvienais metais patiriama milžiniška finansinė žala.“