13-a šių metų konkurso dalyvių pateikė atsakymus į pačius netikėčiausius mokslinius klausimus. Pavyzdžiui, iš kur atsiranda žaibas, kaip mūsų akys atpažįsta spalvas, koks cheminis procesas svarbiausias gaminant vyną ir kt. Kiekvienas dalyvis ne tik pasirinko išskirtinę temą, bet ir klausytojus į savo pusę mėgino patraukti vis kitais būdas. Vieni santūrumu, kiti „gyvomis“ demonstracijomis, treti – energija ir raginimo šūksniais.

„Šlovės laboratorija“ jau ne pirmą kartą įrodė, kad mokslas gali būti ne tik rimtas, bet ir smagus bei kiekvienam suprantamas dalykas. Šiemet konkurso dalyviai vėl stebino savo temų įvairove ir pasirodymais. Dalyvių entuziazmas „uždegė“ ir žiūrovus – jie aktyviai „sirgo“ už savo favoritus, o diskusijos netilo net ir paskelbus nugalėtojus“, – sakė „Šlovės laboratorijos“ vadovė Danguolė Kiznienė.

Anot jos, profesionali komisija ir renginyje dalyvavę žiūrovai jau tarė savo žodį ir išsirinko labiausiai jiems patikusius jaunuosius mokslininkus. Dabar laikas juos įvertinti ir plačiajai visuomenei. „Galiu užtikrinti, kad peržiūrėję konkurso dalyvių pasirodymų vaizdo įrašus, ne tik padėsite vienam jų laimėti papildomą prizą, bet ir įgysite stebinančių mokslinių žinių“, – pridūrė D. Kiznienė.

„Delfi“ skaitytojams pateikiame „Šlovės laboratorijos“ dalyvių pasirodymus. Kviečiame rinkti Jums labiausiai patikusią kalbą apie mokslą, kurios autorius gaus specialų „Delfi“ prizą. Balsavimas vyksta iki birželio 11 dienos.

Padėkite geriausiai pasirodžiusiam kalbėtojui laimėti ir sužinokite netikėčiausių mokslinių faktų!

„Šlovės laboratorija“ (angl. „FameLab“) – tai tarptautinis mokslo komunikacijos talentų konkursas, prasidėjęs Jungtinėje Karalystėje. Šiuo metu konkursas rengiamas daugiau nei dvidešimtyje valstybių.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)