„Labiausiai mane žavi daiktas, gautas unikalaus eksperimento metu. „Apollo 11“ astronautams į Žemę pargabenus Mėnulio fragmentų, mokslininkai nusprendė dalį Mėnulio dulkių sušerti tarakonams, kad išsiaiškintų, kokį poveikį jos daro gyviems organizmams. Apvirškinti likučiai buvo išimti iš jų skrandžių. Viskas, kas liko, yra šiame buteliuke“, – teigė „RR Auction“ vykdomasis viceprezidentas Bobby Livingstonas.

Už apvirškintas Mėnulio dulkes, tarakonus ir kitus su šiuo eksperimentu susijusius daiktus tikimąsi gauti 400 tūkst. JAV dolerių. Manoma, kad už Babe’o Rutho, karaliaus Henriko VIII ir Sėdinčio Jaučio asmeninius daiktus aukciono dalyviai nepagailės nemenkų sumų.

„Sėdinčio Jaučio ir visų jo šeimos narių nuotrauka yra ne tik reta, bet ir tiesiog dvelkia Amerikos kultūra bei buitimi. Be to, ant nuotraukos yra garsiojo indėnų vado autografas. Ją tikimės parduoti maždaug už 30 tūkst. JAV dolerių“, – pridūrė B. Livingstonas.

Tarp kitų 50 daiktų, kuriuos bus galima įsigyti, yra 1943 m. pagaminta vokiečių šifravimo mašina „Enigma“, vertinama 275 tūkst. JAV dolerių, ir Elono Musko pasirašytas dolerio banknotas, kurio pradinė kaina – 5 tūkst. JAV dolerių

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją