Kaip rašo CNN, praėjusį trečiadienį sraigtasparniu skridę Jutos visuomenės saugumo biuro pareigūnai talkino Gamtos apsaugos tarnybos kolegoms, pietryčių Jutoje skaičiavusiems snieginių avinų populiaciją, kai pastebėjo objektą, kuris atrodo lyg būtų nužengęs iš filmo „2001 metų kosminė odisėja“.

„Jį pastebėjo vienas iš biologų, atsitiktinai skridome tiesiai virš jo. Jis sakė: oi, oi, oi, apsisuk, apsisuk! O aš jam sakiau: ką? O jis man sakė: ten yra kažkoks daiktas – turime jį apžiūrėti“, – apie monolito aptikimo istoriją nupasakojo pilotas Bretas Hutchingsas.

Jutoje aptiktas paslaptingas monolitas

Ir iš tikrųjų – viduryje raudonų uolienų dykynės stovėjo blizgantis, sidabro spalvos monolitas. Pilotas teigia, kad tai yra maždaug iš žemės išlindęs 3–3,5 m aukščio metalo monolitas. B. Hutchingsas mano, kad monolitas tikrai nenukrito iš dangaus, atrodo, kad jį kažkas tyčia pastatė.

„Juokavome, kad jei vienas iš mūsų staiga pradingtų, tai likusiems reikėtų skubiai bėgti“, – sakė B. Hutchingsas.

Jutoje aptiktas paslaptingas monolitas

Ir nors objektas atrodo lyg nežemiškos civilizacijos statinys, pilotas mano, kad jį ten pastatė koks nors menininkas.

„Manyčiau, kad čia pasidarbavo koks nors naujosios bangos menininkas ar, na žinote, didelis filmo „2001 metų kosminė odisėja“ gerbėjas“, – svarstė pilotas, primindamas, kad tame 1968 metų filme tarsi iš niekur nieko atsirado juodas monolitas.

Jutoje aptiktas paslaptingas monolitas

Visgi, toks statinys yra nelegalus, mat valstybinėse teritorijose yra draudžiama statyti bet kokias struktūras be specialaus leidimo, „nepriklausomai nuo to, iš kokios planetos būtumėte atkeliavę“, – pirmadienį išplatintame pranešime tvirtino Jutos visuomenės saugumo departamento atstovai.

Šiuo metu tiksli monolito suradimo vieta nėra skelbiama, kol kas nėra žinoma, kas jį ten atgabeno ir pastatė. Sprendžiama, ar reikės nuodugnesnio tyrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)