Trečia, kad ir kokius įrodymus mokslininkai surinktų, niekas nepasikeis – tikintieji tikės, o netikintieji netikės.

Įvairios formos dievai žmones lydėjo nuo pačių seniausių laikų. Taip veikia žmogaus protas – tai, ką mes matome, reikia paaiškinti. Bet kaip paaiškinti žaibą, kai nesupranti elektros? O kodėl keičiasi metų laikai, jei tu nežinai Žemės orbitos ir orų? Paleolito eros žmonės nusprendė viską aiškinti pasislėpusiomis būtybėmis ir magija.

Su laiku viskas keitėsi ir Dievas tapo reikalingu ne tik dėl nežinomų reiškinių, bet ir viso pasaulio sukūrimo ir pomirtinio gyvenimo. Juk žmogus negali tiesiog pradingti – tai tiesiog per daug liūdna ir baisu, ypač jei tenka joti į karą. Ir religija pasitarnavo kuriantis civilizacijoms, nes padėjo žmonėms priimti bent jau apytiksliai suderinamas vertybes. Tačiau dabar Dievas mums nebėra reikalingas nei sugyvenimui, nei reiškiniams paaiškinti.

Tačiau kai kurie mokslininkai nori jį surasti ir tam naudoja psichodelikus, kad imituotų priešmirtinius išgyvenimus. Tai nėra tokia didelė nesąmonė kaip atrodo iš karto. Žinoma, kad prieš mirtį smegenyse išsiskirai daugybė chemikalų. Manoma, kad jie ir sukuria tuos keistus vaizdinius, apie kuriuos pasakoja klinikinę mirtį išgyvenę žmonės. Eksperimentai tebevyksta. Tikimasi, kad pavyks atkartoti matytus vaizdus. Kadangi mirtis tuo metu negrės, tai bus įrodymas, kad tuos klinikinės mirties išgyvenimus sukuria būtent cheminės reakcijos smegenyse.

Tačiau filosofai numoja ranka – nesivarginkite. Emily Thomas, Daramo universiteto profesorė, sako, kad visata yra per didelė, kad ją būtų kažkas sukūręs. Visatos istorijoje žmonija yra labai jauna, o be jos ir Dievo nėra.

Kiti filosofai priduria, kad Dievas nebėra reikalingas norint paaiškinti visatos kilmę. Geriausias įrodymas, kad Dievo nėra, yra įrodymų, kad Dievas yra, nebuvimas. Tikintieji pirštu duria į reiškinius, kurių negalime paaiškinti, bet filosofai primena paprastą faktą – tai, ko negalime paaiškinti, yra laikina. Prisiminkite tuos paleolito laikus, kai viskas buvo dievybių darbas – potvynis, žaibas, uogos, mirtis ir ligos. Dabar didžiąją dalį šių dalykų galime paaiškinti kitaip.

Ar mokslas kada nors įrodys, kad Dievo nėra? Tikrai ne, nes to padaryti neįmanoma.