„Nuo pat laikų, kai buvau penkerių, visuomet svajojau nukeliauti į kosmosą. Liepos 20-ąją leisiuosi į šią kelionę kartu su savo broliu“, – per „Instagram“ informavo J. Bezosas.

„Blue Origin“ savo ruožtu nurodė, kad J. Bezosas ir jo brolis Markas skris per bendrovės erdvėlaivio „New Shepard“ pirmąjį pilotuojamą skrydį.

Bendrovė siūlo įsigyti trečią vietą aukcione. Šiuo metu kaina yra išaugusi iki 2,8 mln. JAV dolerių [2,3 mln. eurų); varžytinėse dalyvauja beveik 6 tūkst. žmonių iš 143 šalių.

Skrydis truks tik 10 minučių – keturias iš jų erdvėlaivio keleiviai bus virš vadinamosios Karmano linijos, kuri yra laikoma Žemės atmosferos ir kosmoso riba.

Jeffas Bezosas pirmadienį paskelbė ateinantį mėnesį skrisiantis į kosmosą per jam priklausančios bendrovės „Blue Origin“ sukurtos raketos pirmąjį pilotuojamą skrydį.

„Blue Origin“ daugkartinio naudojimo suborbitinė nešančiosios raketos ir erdvėlaivio sistema pavadinta prieš 60 metų pirmojo į kosmosą pakilusio amerikiečio Alano Shepardo (Alano Šepardo) vardu.

Lėšos, gautos už aukcione parduotą bilietą į kosmosą atiteks „Blue Origin“ fondui „Club for the Future“ („Klubas už ateitį“), siekiančiam įkvėpti būsimas kartas siekti karjeros mokslo, inžinerijos, technologijų ir matematikos srityse.

Džefas Bezosas (Jeff Bezos; g. 1964 m. sausio 12 d.) – JAV verslo magnatas, filantropas, elektroninės komercinės bendrovės „Amazon“ įkūrėjas, „The Washington Post“ laikraščio savininkas, turtingiausias pasaulio žmogus, kurio turtas 2018 m. sausį vertintas 105 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)