1849 metais keliautojas Richardas Lythas apsilankė Viti Levu saloje ir joje surado Udre Udre kapą. Šalia jo buvo kruopščiai išdėstyti 872 akmenukai. Iš duobučių buvo matyti, kad tų akmenukų kadaise buvo ir daugiau, tačiau kažkas juos nuspyrė ar pasiėmė su savimi. Lythas sutiko Udre Udre sūnų Ravatu, kuris atskleidė šiurpią tiesą – tie akmenukai žymi Udre Udre suvalgytus žmones. Ir jų ten gerokai mažiau nei turėtų būti.

Udre Udre buvo Ratu genties vadas. Jis neišvengiamai įsiveldavo į konfliktus su kitomis gentimis. Jų metu žūdavo ne vienas žmogus. Ir juos Udre Udre suvalgydavo. Žmones valgė ir kiti Fidžio gyventojai, tačiau Udre Udre ir tarp jų garsėjo kaip didis kanibalas. Mat Udre Udre nešvaistydavo mėsos ir ja nesidalindavo. Vado sūnus pasakojo, kad kartais Udre udre būdavo visiškai sotus, bet dalį mėsos vis tiek pasilikdavo sau ir nesidalindavo su kitais. Ir vėliau ja užkandžiavo.

Niekas tiksliai nežino, kiek žmonių Udre Udre galėjo suvalgyti. 872 tikrai, bet greičiausiai realus skaičius buvo kažkur apie 999. O gal ir daugiau – vietiniai tiesiog nustojo skaičiuoti. Ir kodėl turėjo skaičiuoti? XIX amžiuje jiems tai buvo įprasta kasdienybė, į kurią neverta per daug kreipti dėmesio.

Turimų įrodymų pakanka, kad būtų galima manyti, kad Udre Udre iš tiesų suvalgė beveik 1000 žmonių. Pasaulio Gineso rekordų knygoje šis rekordas yra užfiksuotas – čia įrašyta, kad Udre Udre suvalgė 872–999 žmones. Ir, reikia tikėtis, šis rekordas niekada nebus pagerintas.