Kita vertus, geras rytas gali paruošti jus gerai dienai, todėl reikia gerai apgalvoti savo rytinio ritualo detales.

Štai 5 patarimai, ką reikėtų daryti, kad jūsų rytas būtų geros dienos pradžia.

1. Pasiruoškite iš anksto

Jei nekenčiate ryto, tikriausiai tam turite priežasčių. Galbūt privalote anksti atsikelti, kad pasiruoštumėte dienai? O gal tiesiog prastai jaučiatės, jums trūksta energijos ir motyvacijos? Jums tiesiog reikia sumažinti rytinių darbų ir sprendimų skaičių. Dar prieš eidami miegoti susidėliokite rytojaus aprangą, jei tam jums įprastai reikia daugiau laiko. Nemėgstate ruošti pusryčių? Užpildykite šaldytuvą sveiku maistu, kurio nereikia specialiai ruošti. Tiesiog identifikuokite, ko nemėgstate rytais ir tai pašalinkite dar prieš eidami miegoti.

2. Rinkitės žadintuvą, bet ne išmaniajame telefone

Būtų gerai, jei kiekvieną rytą pabustumėte natūraliai, kai jūsų kūnas jau būna gavęs pakankamai miego. Tačiau tai dažnai tiesiog nėra realu. Visgi, geriau jau rinkitės įprastą tradicinį žadintuvą, o ne telefoną. Ryte paliestas telefonas gali paskatinti likti lovoje ilgesnį laiką – imsite vartyti naujienų portalus, žiūrėti vaizdo įrašus ar žaisti. Dar daugiau – prieš miegą telefonu apskritai negalima naudotis, nes mėlyna šviesa trikdo miego ritmus.

3. Išgerkite šiek tiek vandens

Ryte žmonės dažnai renkasi tonizuojančius gėrimus. Tačiau visų pirmiausia reikėtų gerti vandenį. Per naktį mūsų kūnai praranda nemažai vandens, kurio reikia normaliai smegenų funkcijai užtikrinti. Todėl pirmiausia ryte reikėtų atsigerti vandens, o tik tada imtis kokių nors darbų.

4. Pasiklokite lovą

Ryte labiausiai trūksta laiko, todėl atrodo, kad lovos klojimas yra tik laiko gaišimas. Tačiau ne vienas tyrimas patvirtino, kad reguliariai lovą klojantys žmonės geriau miega. Dar daugiau – šis paprastas veiksmas pasižymi motyvaciniu poveikiu. Lovos pasiklojimas ryte verčia mus jaustis tarsi jau pradėjome dirbti ir nuteikia produktyviai dienai.

5. Prisiminkite savo tikslus

Žmogaus laikas apskritai yra ribotas, nepriklausomai nuo to, ką veikiate savo gyvenime. Todėl jei norite ką nors pasiekti, turite dėl to stengtis kiekvieną dieną. Ryte dar kartą pažvelkite į savo darbotvarkę ir pasistenkite ją įsivaizduoti ne kaip atsitiktinių darbų sąrašą, o žingsnius savo tikslo link. Nuolatinis priminimas sau, koks tas tikslas yra, padeda išlikti motyvuotiems ir pasiruošti gerai dienai.