Ilgametė Vygaudo Ušacko patirtis Lietuvos bei tarptautinės politikos sektoriuje rodo, jog verslo bei buvusių politikos atstovų bendradarbiavimas atneša didelę naudą abiem pusėms. Anot jo, karjeros viešajame sektoriuje metu sukaupiama daug naudingos derybinės, diplomatinės bei vadovaujamosios patirties, kuri yra itin vertinama ir privačiuose versluose, bei sukaupiamas didelis kontaktų bagažas. Iš kitos pusės, buvusiems politikos atstovams privatus sektorius tampa puikia vieta įgyti naujų kompetencijų, išnaudojant per ilgus metus sukauptas žinias bei patirtis.

V. Ušacko teigimu, verslo bei diplomatijos sinergija suteikia įmonėms galimybes globaliau žiūrėti į plėtrą bei priimti tikslesnius verslo sprendimus.

Vygaudas Ušackas – Lietuvos teisininkas, diplomatas, visuomenės bei politinis veikėjas. Išsilavinimą įgijo Vilniaus Universiteto Teisės fakultete, vėliau žinias plėtė stažuodamasis Oslo universitete Norvegijoje ir Orhuso universitete Danijoje politikos mokslų ir ekonomikos srityse. Vygaudas Ušackas dirbo vyriausiuoju derybų dėl įstojimo į ES derybininku, ambasadoriumi ypatingiems pavedimams, vėliau buvo LR nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius JAV, Meksikoje ir Jungtinėje Karalystėje, ES specialusis įgaliotinis ir Bendrijos misijos vadovas Afganistane ir ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas. 2008 metais buvo paskirtas LR užsienio reikalų ministru. Nusprendęs pasitraukti iš politikos, pasuko į verslą ir pradėjo dirbti „Avia Solutions Group“ direktorių taryboje.

Vygaudą Ušacką išgirskite gegužės 27 d. „LOGIN Curious minds powered by BTA” renginyje „Innovative leaders” sesijoje nuo 15 val. LOGIN 2021 konferencija šiemet vyks virtualioje erdvėje – bus transliuojama nemokamai Delfi ir 15min portaluose. Renginys vyks net 5 dienas ir žiūrovams pateiks daugiau kaip 55 valandas įdomaus, įtraukiančio turinio. LOGIN 2021 metu patirtimi bei įžvalgomis dalinsis daugiau kaip 150 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių. Su visasi pranešėjais galite susipažinti www.login.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)