„Statistikoje viskas priklauso nuo konteksto. Reikia išanalizuoti kas susiję, o kas ne“, – apie statistikos esmę kalba Vaidotas Zemlys – Balevičius. – Mūsų šalyje buvo daug klaidų, kurios padarytos kovojant su pandemija: ribojimai atlaisvinti per anksti, todėl ir skaičiai užsiliko ilgai. Tačiau dabar mes matome, kaip sėkmingai juda vakcinacija bei kaip padėjo profilaktinis testavimasis. Ar mes galime save laikyti nugalėtojais? Galbūt ir taip. Staigmenų gali būti visokių. Įvairios viruso atmainos iš Jungtinės Karalystės bei Indijos. Virusas yra „suktas“ ir mes visada turime būti pasiruošę.“

Vaidotas Zemlys Balevičius

Ekspertas viltingai žiūri į ateitį ir tikisi, kad, jeigu viskas judės tokia pačia linkme, kaip juda šiuo metu, mes gyvensime laisvai jau liepos mėnesį: „Visi norime atsipūsti ir išvažiuoti atostogų. Tarp jų ir aš“.

Visą pokalbį su Vaidotu Zemliu-Balevičiumi galite žiūrėti ČIA. Visu LOGIN konferencijos pranešimus galite žiūrėti ČIA.

LOGIN konferencija vyko gegužės 24-28 dienomis ir drauge sutelkė 150 pranešėjų iš viso pasaulio. Mokslo, kultūros ir įvairių verslo industrijų atstovai su žiūrovais dalinosi savo srities įžvalgomis, kurios turi didelę įtaką visų mūsų ateičiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)