Ketvirtadienio rytą festivalio pradžią paskelbė prasidėjęs „LOGIN Progress makers“ renginys – jo metu nuskambėjo ir Lietuvos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimo kalba, kurią perskaitė jo patarėja Vaida Česnulevičiūtė.

„Mieli konferencijos LOGIN konferencijos organizatoriai ir dalyviai, jau 14 kartą mus subūrė renginys, kuriame viskas orientuota į progresą – technologijų, verslo, mokslo, kūrybos. Būtent čia susitinka Lietuvos ir pasaulio ateitį kuriantys žmonės, mūsų pažangos vedliai – novatoriškai, plačiai ir keliais žingsniais į priekį mąstantys lyderiai, geriausi savo sričių žinovai. Žvelgdamas į jus visai nesistebiu, kad skaitmeninė ekonomika per pastaruosius ketverius metus augo triskart greičiau nei visa Lietuvos ekonomika. Nestebina ir tai, kad mūsų švietimo sistema rimtų išbandymų akivaizdoje sugebėjo per dvi savaites persikelti į nuotolinę erdvę.

COVID-19 pandemija sudarė sąlygas pasiekti tai, kas anksčiau atrodė įveikiama tik ilgoje perspektyvoje. Žinoma, perkeldami mokslus į nuotolinę erdvę, turime nepamiršti, kad tam reikia pritaikyti ir turinį, ir mokymosi metodus. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje formuojasi edukacinių technologijų bendruomenė, kuri remdamasi moderniomis technologijomis siekia plėsti mokymosi ir mokymo galimybes bei visiems atverti duris į informacijos lobyną. COVID-19 krizę galime išnaudoti, kad pasiektume dar didesnį proveržį šiuolaikinių technologijų srityje. Puikiai žinome, kad šio proveržio itin reikia viešajam sektoriui. Viešos paslaugos turi persiorientuoti ir atsiverti inovacijoms, tada paslaugos bus teikiamos greitai, efektyviai, skaidriai ir kur įmanoma – realiu laiku, kaip to reikalauja šiuolaikinio žmogaus poreikiai. Būtent į žmogų orientuota technologinė raida yra Europos Sąjungos prioritetas, o kartu – ir Bendrijos stiprybių“, – prezidento patarėjos perskaitytoje kalboje skambėjo šie žodžiai.

Dvi dienas truksiančiame festivalyje lankytojai klausysis beveik 100 žinomų Lietuvos ir užsienio pranešėjų, pasiruošusių jiems papasakoti apie technologijas, inovacijas ir įvairius pokyčius pasaulyje.

„LOGIN 2020“ lankytojai ne tik klausys pranešėjų, bet ir įvairiausių diskusijų – tarp salių, lauke įrengtoje MITA chat zone“.

Iš renginio specialiąsias transliacijas galės stebėti „Delfi ryto“ ir „Delfi dienos“ žiūrovai, o nespėję įsigyti bilietų, „LOGIN“ galės stebėti Delfi Plius plartformoje. Tiesiai iš „Litexpo“ interviu su įdomiausiais pašnekovais galės stebėti ir „15min.lt“ žiūrovai.

Jeigu nuspręsite nedalyvauti LOGIN gyvai arba bijote, kad sėdėdamas vienoje salėje nepamatysite kitų renginių pranešėjų, Delfi Plius jums dovanoja vieno mėnesio turinio platformos prenumeratą. Prisijungę galėsite stebėti 4 LOGIN renginių pranešimus abi dienas, o kitą savaitę peržiūrėti visų LOGIN pranešėjų vaizdo įrašus. Taip pat - skaityti Delfi Plius autorių turinį visą mėnesį.

Informaciją, kaip prisijungti rasite login.lt. Jums reikės tik savo bilieto QR kodo.

Per dvi festivalio dienas lankytojai išgirs įvairiausių sričių specialistų ir novatorių pranešimus: Lucy Hawking, Steveno Goldfarbo, Martino Villigo, Urtės Neniškytės, Virgilijaus Sinkevičiaus, Franko Salzgeberio, Lino Kojalos, Paulo Ares, Pauliaus Astromskio bei daugelio kitų.

Organizatoriai tiki, kad LOGIN dalyviai – išsilavinusi ir pažangi auditorija, dėl to tikimasi, kad žmonės laikysis taisyklių, bus sąmoningi, ir taip apsaugos save bei kitus. LOGIN vyks rugsėjo 24–25 dienomis „Litexpo“ konferencijų centre. Festivalyje dalyvaus 120 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio. Bilietus įsigyti galite čia. Programą rasite čia. Su visais pranešėjais galite susipažinti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)