Norėdami sustabdyti kritinių ekosistemų eroziją, turime dėti daugiau pastangų. Gera naujiena, kad galime tai įveikti kartu, jei susibursime ir pakeisime savo mąstymą bei veiksmus. Jau ne vienus metus SEB bankas tvarumo srityje yra itin aktyvus, skatina savo klientus eiti tuo pačiu keliu, dalinasi su jais praktinėmis žiniomis bei suteikia visą būtiną pagalbą.

Tvarumo pokyčiai – tiesioginis ir netiesioginis poveikis

Tvarumas yra vienodai svarbus ir žmonėms, ir įmonėms, ir bankams. Kasdieniai mūsų pasirinkimai daro tiesioginį ir netiesioginį poveikį aplinkai, už kurį visi esame atsakingi. Didžiausia SEB banko įtakos klimatui dalis yra netiesioginė – banko paslaugos, finansavimas, investiciniai sprendimai.

Europos žaliojo kurso susitarimas, kurios tikslas – pertvarkyti Europos ekonominę sistemą, kad ji taptų neutrali klimatui, sustabdyti biologinės įvairovės nykimą ir pasiekti nulinės taršos tikslą, yra labai ambicingas. Todėl kai kurie žmonės vertina tvarumą kaip riziką, kylančią dėl visų reglamentų ir greitų pokyčių. SEB banko ekspertai šioje srityje mato didžiulio augimo ir plėtros galimybes. Akivaizdu, kad einant tvarumo keliu ypatingas vaidmuo tenka ir bankams – skatinti verslo tvarumo pertvarką, kuriai finansuoti reikalingas didžiulis kapitalas.

Kad geriau pažintumėte A. Larssoną, jis atsako į LOGIN blic klausimus:

- Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?

- Be kompiuterio, mobiliojo telefono ir skalbimo mašinos.

- „Perdegimo sindromą“ turinčių žmonių skaičius vis auga, 3 Jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?

1. Savo laiko valdymas, mes patys esame už tai atsakingi.
2. Treniruotė, padedanti stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, sumažina streso poveikį.
3. Intelektuali veikla, tiesiogiai nesusijusi su darbu, padeda negalvoti apie darbo klausimus.

- Karantinas - galimybių metas. Ko Jus išmokė karantinas?

Šeima yra nauji kolegos. Labai daug kas gali būti atlikta nuotoliniu būdu, daug daugiau nei tikėjomės.

- Tai vis dėl to ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip Jūs norėtumėte?

- Mišrus darbas, nebūtinai iš namų biuro, bet nuotolinis darbas tikrai išliks. Aš ketinu bent vieną dieną per savaitę visada dirbti nuotoliniu būdu.

- Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?

- Susitikimų su žmonėmis. Susitikimų su kolegomis, klientais.

- Kas Jums yra tvarumas? Trys Jūsų tvarumo taisyklės.

- Nuo to laiko, kai save atsimenu, galėčiau sakyti, kad kvėpuoju tvarumu. Kai buvau vienuolikos metų, dalyvavau vienos knygos interviu, kurioje pasakiau taip: „Visi suaugusieji galvoja tik apie pinigus, vaikai galvoja apie ateitį ir kaip ją pagerinti“. Dabar, kai esu banko atstovas, galiu apsiginti sakydamas, kad pats asmeniškai ir SEB bankas taip pat deda daug pastangų, atlieka labai praktiškų veiksmų tam, kad būtų mažinamas neigiamas poveikis.

Savo individualios tvarumo strategijos laikausi jau daug metų. Per pastaruosius 13 metų į darbą Stokholme važiuoju dviračiu, vairuoju elektra varomą automobilį, o ant gyvenamojo namo stogo įrengiau saulės kolektorius. Ir auginame mažą vištų fermą, kurios ekologiškus kiaušinius valgo visa šeima.

LOGIN festivalyje bus net 20 turinio sesijų, kuriose dalyvaus daugiau kaip 150 pranešėjų. Andersas Larssonas savo pranešimą „Sustainability: Don’t hesitate. Press PLAY“ skaitys trečiadienį gegužės 26 d. „LOGIN Progress makers powered by SEB“ renginyje, „Sustainability in action” sesijoje 16.50 val.

Gegužės 24-28 dienomis LOGIN 2021 konferencija šiemet stebėkite nemokamai Delfi ir 15min portaluose. Su visais pranešėjais galite susipažinti www.login.lt ir savo darbo kalendoriuose pasižymėti tuos pranešimus, kurių laukiate labiausiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją