Iš pat ryto, nuo 10 valandos, konferencijų centre pasigirs elektroninio džiazo garsai, išgauti grojant 3D būdu atspausdintais instrumentais. Taip elektroninės muzikos kūrėjas Onyx‘as Ashanti pasveikins visus, susirinkusius į jau 7-ąją progreso konferenciją „Login“.

DELFI savo skaitytojams, kurie nespėjo įsigyti bilietų arba negali atvykti konferencijos pranešimų stebėti gyvai, siūlo šių pranešimų transliacijas matyti tiesiogiai internetu:

Transliaciją galite stebėti ir paspaudę šią nuorodą.

D.Grybauskaitė: pavienių pergalių dar nepavertėme tendencija

„Login 2013“ atidarė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė pabrėžė Lietuvos pasiekimus informacinių technologijų srityje bei inovatyvaus verslo sėkmės istorijas.

„Kūrybiškumas ir inovacijos – Lietuvos pažangos variklis. Kas savaitę mūsų šalyje sukuriama po naują pradedantį verslą, turime sparčiausią interneto ryšį ir gausiausią išsilavinusių žmonių būrį visoje Europoje. Išnaudokime šias galimybes, būkime matomi pasauliniuose naujų technologijų vandenyse ir kurkime modernios Lietuvos istoriją“, - kalbėjo D.Grybauskaitė. 

Prezidentė Lietuvos galimybės šioje sferoje palygino su gamtiniais ištekliais – esą Lietuvos žmogiškasis ir techninis potencialas yra nė kiek ne prastesnis nei kai kurių šalių naftos ištekliai.

Lietuva turi milžinišką išteklių rezervą. Ir tai nėra gamtiniai ištekliai. Tai ištekliai, kurie gali nulemti šalies gerovę. Taip, kaip kam nors kitam (tai nulemia – DELFI) žaliavinė nafta. (...) Turime visus reikalingus įgūdžius ir infrastruktūrą, kad galėtume naviguoti informacinių technologijų pasaulyje. Ir kaip tai panaudosime – išimtinai mūsų rankose. Bet iki dabar tiesiog gyvename ant šių išteklių. Vieni juos naudoja pramogai, kiti – eksperimentams, treti pasiekia didelę sėkmę, o kartu ir uždirba pinigus. Tačiau dar nepasiekėme taško, kai pavienes pergales paversime į didelę tendenciją. Tendenciją, kuri formuotų bent jau mūsų nacionalinę sėkmę“, - ragindama kuo labiau išnaudoti šalies potencialą teigė D. Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, tokio jauno lietuviško verslo kaip „Pixelmator“ ar „GetJar“ sėkmės istorijos bei tarptautinis pripažinimas rodo, kad lietuviai turi idėjų ir moka jas įgyvendinti. Lietuvos ekonomika – viena sparčiausiai augančių visoje ES, todėl investuotojams siūlomos puikios galimybės technologijų ir inovacijų plėtrai.

Šalies vadovė paragino konferencijos dalyvius ieškoti naujos veiklos ir kūrybingais technologiniais sprendimais prisidėti prie verslios ir išradingos Lietuvos kūrimo.

Technologijos keičia gyvenimo taisykles

Konferencija, šiemet skirta „žaidimo taisyklių keitimo“ temai, akcentuoja kaip technologijos iki šiol pakeitė ir kaip ateityje keis mūsų gyvenimu. Viena gyvenimus pakeitusių naujų taisyklių – tai kaip mes suvokiame bankus. „Kai kalbame apie banką, galvojame apie banko padalinį. Anksčiau žmonės taip ir asocijuodavo – jeigu einu į banką, vadinasi, einu į banko padalinį. 1995 metais ES vidutinis pilietis banką eidavo vidutiniškai 28 kartus per metus. Šiandien jis į banką eina 3,8 kartus per metus. 85 procentais mažiau. Taigi, anksčiau žmonės banką suvokdavo kaip fizinę vietą, o šiandien – kaip veiksmą, kaip tai, ką jie daro. Jeigu reikia atlikti pavedimą, žmogus tai padaro mobiliuoju telefonu. Mes neatsiejame bankininkystės nuo technologijų. Jeigu sustotų internetas, visiems bankams būtų pakankamai sunku“, spaudos konferencijoje teigė „Swedbank“ Lietuvos padalinio valdybos pirmininkas Antanas Danys.

„Jeigu pažiūrėsime, kas technologijų požiūriu atsitiko Lietuvoje ir pasaulyje, tai atsitiko labai daug. Jei prieš keletą metų atsargiai sakydavome, kad IT skverbiasi į kiekvieną veiklos šaką, tai šiandien abejonių nėra, kad kuo toliau, tuo labiau viskas bus IT – nesvarbu, ar žmogus dirbtų inžinerijoje, ar biotechnologijose, ar statybose. Viskas vienaip ar kitaip bus susiję su IT, nes tai yra pažanga, tai yra efektyvumas ir tai yra didesnės galimybės“, - sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)