Vienos iš ESO Tinklų plėtros komandų vadovės pareigas užimanti A. Kastėnaitė pasakoja, kad dirbti įmonėje svajojo dar studijuodama. Savo svajonių sąsiuvinyje ji buvo įrašiusi įmonės pavadinimą ir buvo sau pasakiusi, kad čia dirbs.

„Kodėl tai buvo svajonė? Nes man ESO atrodė stabilus, patikimas, didžiulį dėmesį darbuotojui skiriantis darbdavys. Pradėjus dirbti teigiamas įspūdis tik stiprėjo dėl siūlomų mokymų, papildomų naudų bei galimybių dalyvauti įvairiuose projektuose“, – sako A. Kastėnaitė.

Apie tiksliuosius mokslus galvojo nuo vaikystės

Visą savo vaikystę praleidusią kaime, A. Kastėnaitę nuo mažens traukė su technika, matematika, inžinerija ir fizika susiję darbai. O žvelgdama į besisukančius vėjo jėgainių sparnus ji vis svarstydavo apie tai, kaip jie veikia. Tai, pasak A. Kastėnaitės, ir paskatino priimti sprendimą studijuoti atsinaujinančios energetikos bakalaurą.

Studijų Kauno technologijos universitete metu ji buvo viena iš nedaugelio, o tiksliau – viena iš šešių merginų visame šimto studentų kurse. A. Kastėnaitė sako jutusi, kad į jos pasirinkimas studijuoti energetiką aplinkiniams atrodė kiek neįprastas, tačiau niekada to nesureikšminusi.

„Tikslieji mokslai man patiko nuo vaikystės, tad nesibaidžiau stereotipų ir siekiau savo svajonės. Lengva nebuvo, ne kartą teko girdėti aplinkinius klausiant: „tu blondinė, mergina – ką tu darysi su elektra?“ Studijos taip pat nebuvo iš lengvųjų. Tačiau aš greitai įrodžiau, kad lytis ar plaukų spalva nieko nereiškia, užėmiau lyderės poziciją grupėje, gavau visas stipendijas, taip užsitarnaudama pagarbą ir palankumą“, – prisimena ji.

Asta Kastėnaitė

Greitas šuolis karjeros laiptais

Prie ESO A. Kastėnaitė prisijungė 2018 vasarį kaip praktikantė, o šiandien ji jau vadovauja vienai iš Tinklų plėtros skyriaus komandų.

„Nuo tos dienos, kai įsidarbinau ESO, mano karjeros kelias kilo tik aukštyn – pradėjusi nuo praktikantės, vėliau inžinierės, vyr. inžinierės pozicijų, šiuo metu esu komandos vadovė. Labai džiaugiuosi, kad čia vertinamos profesinės kompetencijos ir asmeninės savybės, o lyčių stereotipams, su kuriais teko susidurti anksčiau, vietos čia nėra“, – pasakoja A. Kastėnaitė.

Specialistė įsitikinusi, kad sėkmingai jos karjerai įtakos turėjo platus požiūris bei domėjimasis kur kas platesne sritimi, nei apima konkreti pareigybė. Ji sako nebijojusi iš vadovo gauti papildomų užduočių, kurios jai leido augti.

Motyvuoja kiekviena diena darbe

A. Kastėnaitė sako, kad į darbą kasdien keliauja su didžiule motyvacija, o pagrindiniais jos šaltiniais įvardija klientus, kolegas ir darbo atmosferą. Paklausta, ką norėtų pasakyti žmogui, svarstančiam apie karjerą ESO, specialistė ragina neabejoti: čia pavyks ne tik prisijaukinti energetiką, bet ir nuolat augti bei tobulėti.

„ESO yra patikimas, sąžiningas darbdavys, siekiantis, kad jo darbuotojai tobulėtų. Įmonė suteikia visas galimybes dalyvauti tarptautiniuose projektuose, prisidėti prie robotizacijos procesų. Bendrovei rūpi tokių iniciatyvų, kaip „Women Go Tech“ idėjos, skatinančios moterų integraciją į technologijų rinką. ESO renkasi jauni, veržlūs ir ambicingi žmonės“, – tikina A. Kastėnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)