Su šiuo sportu nesusipažinusiam žmogui motoakrobatika galėtų kelti asociacijas su tiesiog ant galinio rato besisukančiais motociklininkais. Tačiau tai - kur kas sudėtingesnis užsiėmimas, kuriam reikia ir investicijų, ir perdirbtų motociklų, ir daugybės laiko, praleisto treniruočių aikštelėse, ir jėgos, ir ištvermės. Tad kodėl šis sudėtingas sportas egzistuoja nišoje, ir kodėl jis egzistuoja apskritai? Kodėl egzistuoja motoakrobatika – būtent taip ir vadinsis Aro pranešimas. Tad kur slypi akrobatikos magija?

Motoakrobatas Aras Gibieža

„Pats užsikabinau dėl to, kad nuo mažens svajojau važiuoti su motociklu ant galinio rato“, – juokiasi Aras, – „trumpai tariant, motoakrobatika yra šimtaprocentinė motociklo kontrolė. Dažnai visiems kartoju, kad kai tu ir motociklas tampate vieniu, tada ir yra ta kontrolė, tada ir gimsta ta magija.“

Kodėl tiesiog nenaudoti motociklo lenktynėms? Kodėl fizinių jėgų ir ištvermės nepaskirti paprastai akrobatikai ar bet kuriai kitai sporto šakai, kurioje įspūdingiems rezultatams nereikia apjungti tiek daug sudėtinių dalių? Aras pripažįsta, kad tai itin brangus sportas, reikalaujantis daug išteklių ir gresiantis rimtomis fizinėmis traumomis, tačiau procesas ir rezultatai viską atperka.

Ir jau apie rezultatus jis tikrai žino. Be kitų laimėjimų, Aras yra tris kartus Rytų Europos motoakrobatikos čempionas ir dukart Europos čempionas. Tačiau laimėjimai – ne vieninteliai rezultatai. Aras yra rodęs triukus per „Formulės 1” lenktynių pertraukas ar „Moto GP“ varžybas, kurios sutraukia kelis šimtus tūkstančių žmonių.

Motoakrobatas Aras Gibieža

„Kas man labai įstrigo, tai turas po Keiptauną. Tiesiog atvažiuodavom, greitai užblokuodavom gatvę, dėl to susirinkdavo žmonių, atlikdavom pasirodymą ir važiuodavom į kitą lokaciją. Visa tai vyko tokiuose geto rajonuose, kuriuose pėstute neičiau už jokius pinigus. Bet kai esi su mocu, kai atvažiuoja „Red Bull“ autobusiukas, kai rodai triukus žmonės visai kitaip reaguoja“, – pasakoja Aras.

Daugiau įspūdingų istorijų ir pasakojimų apie motoakrobatiką – jau šį penktadienį, 16.20 val. konferencijoje LOGIN. Pranešimą virtualiai stebėti galima nemokamai. Žiūrėkite ČIA.

O štai ir keletas akimirkų iš ketvirtosios LOGIN dienos:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)