Įtemptai ruošiasi festivaliui

Vienas iš pirmojo žiemos festivalio Lietuvoje idėjos sumanytojų, DELFI pardavimų skyriaus vadovas Jonas Gilys džiaugiasi, kad unikali idėja tapo realybe.

„Nekantriai laukiame ir įtemptai ruošiamės artėjančiam šeštadieniui. Atlikėjai jau penktadienį pradeda repeticijas, snieglentininkai ruošia įspūdingus triukus, ledo meistrai gabena ledą, o žiemos sporto mėgėjai ir profesionalai jau vaškuoja slides. Jie su festivalio bilietu galės slidinėti visą dieną“, – primena J. Gilys.

Liepkalnyje jau stovi pagrindinė muzikos scena – kilti ji pradėjo prieš tris dienas. Jau šį šeštadienį ant jos susiburs gausybė atlikėjų, žadančių nepamirštamą renginį. Čia pasirodys „Lilas ir Innomine“, Vidas Bareikis, „Vilniaus energija“, „Happyendless“, „8 kambarys“, Saulius Prūsaitis, Leon Somov, DJ Mamania, Jovani ir kiti atlikėjai.

Lietuvoje neteko daryti nieko panašaus

Kartu su DELFI renginį organizuojantis ir muzikinę programą rengiantis Laurynas Šeškus teigia, kad pirmasis žiemos festivalis Lietuvoje pareikalavo išskirtinio pasiruošimo. Jo metu susidurta su neįprastais iššūkiais.

„Patys neįprasčiausi iššūkiai susiję su logistika ir transportavimu, kadangi Liepkalnio teritorijoje labai daug sniego, jokie automobiliai negali niekur pravažiuoti. Tam naudojame specialius traktorius ir sniego motociklus. Be to, saugojama, kad sniegas būtų gražus ir baltas, todėl negalima važiuoti purvinomis padangomis. Didžiausias iššūkis – nugabenti sunkią įrangą iš taško A į tašką B. Nieko panašaus nėra tekę daryti Lietuvoje“, – teigia L. Šeškus.

Renginio svečiai šalčio gali nebijoti – šeštadienio dieną Vilniuje temperatūra nekris žemiau nulio ir sieks 2oC. Nepaisant to, Liepkalnio vasaros ir žiemos pramogų parko vadovas Artūras Bielskus pažada, kad sniego užteks visiems – čia įrengta sniego gaminimo sistema festivaliui pasiruošusi.

Jau vasario 9-ą dieną Liepkalnyje įvyks pirmasis Lietuvoje žiemos pramogų ir muzikos festivalis „PŪGA“. Bilietus į festivalį „Pūga“ galima įsigyti nuo sausio 8 d. „Tiketoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)