Pasak Vilniaus fontanus prižiūrinčios įmonės UAB „Poolservice.LT“ direktoriaus Mantvydo Šakalio, šių metų vasaros sezonas pasižymėjo įsimintinais fontanų atidarymais. „Vilniečius ir sostinės svečius labiausiai nudžiugino Nacionalinio operos ir baleto teatro aikštės fontano atidarymas, subūręs visa minią smalsuolių ir šiai vietai neabejingų miesto gyventojų. Šis fontanas tapo ir vėl pamėgta pasimatymų vieta, kurioje renkasi ne tik senoliai - šachmatininkai, bet ir stilingas ir smagiai nusiteikęs jaunimas“, - pažymi M. Šakalys.

Jo nuomone, fontanų uždarymas nėra labai smagus įvykis miestelėnams, tačiau ir žiemos sezonas turi savotiško žavesio. „Pernai metų Lukiškių aikštės fontano stiklinės šviesų instaliacijos sulaukė ypatingai daug lankytojų dėmesio ir tapo internete greitai sklindanti sostinės naujiena“, - džiaugiasi unikalių fontanų kūrėjas.

Fontanų uždarymo ir paruošimo žiemai procedūra nėra tokia jau paprasta, kaip gali pasirodyti. Pasak M. Šakalio, reikia išardyti fontanų sistemas, sudėtingus jų mechanizmus išvalyti nuo likusio vandens ir išsausinti tam, kad minusinė žiemos temperatūra nebūtų gedimų priežastimi ateityje. „Šias procedūras atlikus aplaidžiai ir nekruopščiai, pavasarį gali laukti nemaloni staigmena. Nenorėdami nuvilti fontanais besidžiaugiančių žmonių, o ypač mažųjų gerbėjų, vandens išvalymo procedūrą atliekame ypatingai atsakingai“, – ne kartą yra pažymėjęs įmonės direktorius.

M. Šakalys teigia, kad ir šie metai Lietuvai buvo turtingi fontanais. Lietuvoje, o ypatingai didmiesčiuose, gyventojų ir turistų akis džiugino daug naujų ir renovuotų vandens projektų, iš kurių gražiausius specialiuose rinkimuose galėjo išrinkti visi Lietuvos gyventojai. „Turime visas galimybes pretenduoti į daugiausiai fontanų turinčią sostinę arba šalį Europoje. Tokia mūsų vizitinė kortelė būtų išskirtinė“, - šypsosi UAB „Poolservice.LT“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją