Renginyje pristatytas naujas alėjos vardas, kurį išrinko pati rajono bendruomenė – seniūnija pakvietė gyventojus aktyviai balsuoti ir sulaukė daugiau kaip 1000 balsavusių. Daugumai patiko „Saulės alėjos“ pavadinimas. Tarp kitų svarstytų variantų buvo Dūkštų alėja, Draugystės alėja ir Pavasario alėja, rašoma miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Įrengiant alėją išgriautos ir išmontuotos senos atraminės sienelės, atnaujinti laiptai, nutiesti visiškai nauji pėsčiųjų ir dviračių takai. Bendrai jų ilgis siekia apie 1,5 km. Erdvę puošia ir keli šimtai naujai pasodintų medelių: dekoratyvinių obelų, beržų, klevų, pušų. Jaukiam poilsiui, skvere pastatyti visiškai nauji suoleliai su atlošais, įrengtos naujos šiukšliadėžės.

Šventės metu naują raudono asfalto dviračių taką riedėdami paspirtukais, balansiniais dviratukais ir dviračiais pirmieji išbandė rajono vaikai. Aplinkinių darželių „Kodėlčiukas“, „Varpelis“, „Bitutė“ ir „Sveikuolis“ auklėtiniai šventės metu takus papuošė spalvingais piešiniais.

„Saulės alėja“

„Noriu pasidžiaugti ir padėkoti savivaldybės administracijai, kuri ėmėsi šio rimto iššūkio ir įrengė visiškai naują daugiau nei 600 metrų alėją, su takais, želdiniais, kurie puošia Šeškinę. Tikimės, kad atsiras dar ne vienas toks skveras ir ne tik Šeškinėje“, – atidaryme kalbėjo Šeškinės seniūnas Svajūnas Poškus.

Susirinkusius sveikino ir Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rita Balčiūnienė, Šeškinės bendruomenės sąjungos pirmininkas Olegas Beriozovas.

Alėją Šeškinėje įrengė bendrovė „YIT Lietuva, jos atnaujinimui savivaldybė skyrė apie pusę milijono eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)