Projekto tikslas – prisidėti prie palankių sąlygų verslo aplinkos plėtrai ir kūrimui, gerinant gyvenamąją ir investicinę aplinką pietinėje Vilniaus miesto teritorijoje. Tikimasi, kad įgyvendinus projektą padidės gyventojų koncentracija šioje teritorijoje, o tai paskatins verslo kūrimąsi ir plėtrą, bei tikslinių grupių poreikių tenkinimo: pagerės sąlygos verslo kūrimuisi ir plėtrai, nekilnojamo turto vystymui bei jo kainų augimui, padidės gyvenamosios aplinkos kokybė, padidės gyventojų užimtumas.

Viešosios erdvės prie Amatų gatvės sutvarkymas, pritaikant ją gyventojams ir verslui apims, šiuos darbus: bus įrengtas naujas apšvietimas, paviljonas su viešuoju tualetu ir būtinais inžineriniais tinklais, poilsio erdvė, riedėjimo zona, pėsčiųjų takas, vaikų žaidimų aikštelė, sporto aikštelė su įranga, pasodinti nauji želdiniai, įrengti lietaus nuotekų tinklai, įrengta mažoji architektūra.

Projektas finansuojamas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programa.

Bendra projekto vertė – 764.551,21 Eur, iš jų Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo lėšos 570.564,88 Eur, Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos 50.343,96 Eur ir Savivaldybės biudžeto lėšos 143.642,37 Eur.

Numatoma projekto pabaiga – 2021-10-31.