„Šiuo metu čia montuojamas 3 m pločio ir net 25 m ilgio lieptas, nuo kurio bus patogu pūkštelti į vandenį ar stebėti besimaudančius”, – rašo „Grinda”.

Poreikis būtent dabar imtis Gilužio ežero pakrantės tvarkymo kilo dėl kelių aplinkybių. Pirmiausia – Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė sutvarkyti geriau pritaikant rekreacijai jai nuosavybės teise priklausantį paplūdimiui skirtą sklypą. Antra – privačių investuotojų vystomame sklype pietrytinėje Gilužio ežero pusėje suprojektuota ir bus įrengta viešo naudojimo rekreacinė teritorija, kurią žadama perduoti savivaldybei. Trečia – Vilniaus miesto Bendrajame plane Gilužio ežero ir jo intakų pakrantėse yra suplanuota želdynų sistema ir šiuos sprendinius reikia įgyvendinti. Nors didžiąją dalį Gilužio ežero pakrančių sudaro privatūs sklypai, būtina nuosekliai spręsti šios teritorijos želdynų įrengimo, priežiūros ir prieinamumo visuomenei klausimus.

19 ha ploto ir 5,6 m gylio, intakų vandens nuolat atnaujinamas Gilužio ežeras yra labai svarbus Vilniaus gamtinis ir rekreacinis išteklius. Ir bene vienintelis didelis vandens telkinys sostinės šiaurės vakarų dalyje, kur išsidėstę tankiai gyvenami, bet kitų vandens telkinių stokojantys rajonai – Pilaitė, Pašilaičiai, Justiniškės, o taip pat dalis Karoliniškių, Šeškinės ar Fabijoniškių.

Vilniaus miesto savivaldybės sklype prie Gilužio ežero planuojamas viešasis paplūdimys su jam funkcionuoti reikalinga įranga. Miestiečių patogumui teritorijoje papildomai numatyta įrengti keliolika suolų su atlošais, grilio zonoje – stalus su suolais ir šašlykinėmis. Papildomai bus įrengta persirengimo kabinų, viena jų pritaikyta žmonėms su negalia. Numatyta įrengti šiukšlių dėžių, dviračių stovų, informacinius ženklus ir stendus. Esama vaikų žaidimo aikštelė ir sporto įrenginiai išliks, tik pastarieji bus sugrupuoti jiems tinkamesnėje vietoje. Projektuojamas naujas 25 m ilgio lieptas su stogine.