Kaip ir kasmet, Vilniaus etninės kultūros centras vilniečius ir miesto svečius kviečia į rudens lygiadienio šventę, kuri vyks rugsėjo 22 d. 20 val. prie Karaliaus Mindaugo tilto, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šiemet, minint Tautodailės metus, lygiadienio apeiginiams momentams įprasminti pasirinktas verpstės motyvas. Žiemos laikotarpiui būdingo veiksmo – verpimo – įrankis savo raštais, vaizduojančiais gamtos elementus, dangaus kūnus, Pasaulio medžio simbolius, byloja apie lietuvių glaudų ryšį su gamta, jų pasaulėvaizdį bei tikėjimus.

Į laiko verpstes įsuktam, nuolat skubančiam žmogui Neries krantinėje sužibsiantys ugnies ir šviesų vaizdiniai, lydimi muzikinių kompozicijų, primins amžinąsias vertybes, besisukančio metų rato bei nuolatinio atsinaujinimo idėjas. Atsisveikinant su astronomine vasara, kartu su šviesiojo bei tamsiojo laikotarpių sandūra pažymėsime ir Baltų vienybės dieną. Pagerbiant trijų baltų tautų bendrystę, renginį vainikuos Nerimi plaukianti specialiai šiai progai kurta Gyvybės medžio skulptūra.

Keturių veiksmų renginyje išvysime Ryto Jono Belevičiaus sukurtas skulptūras, skirtas Dievams, Meilei ir Likimui, kurios atgis vaizdo projekcijų pagalba, o ugnies šokiai ir iš žvakių sudėlioti verpsčių raštai bus palydimi Gedimino Žilio atliekamų muzikinių kompozicijų bei aktoriaus Sauliaus Bareikio skaitomų teminių tekstų.

Renginį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Renginyje būtina dėvėti nosį ir burną dengiančią kaukę bei laikytis saugaus atstumo tarp kitų žiūrovų.

Renginys nemokamas, tačiau, vadovaujantis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu, būtina registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)