Menininkams teko atlaikyti šaltų, vėjuotų ir drėgnų orų iššūkius ir technikos gedimus, bet jiems pavyko įgyvendinti 300 kv. m. ploto sumanymą per savaitę.

Ragina ES politikus būti ryžtingais

„Tai – tvari ir ilgalaikė „Our Fish“ Kalėdų dovana vilniečiams ir ypač Aplinkos, vandenynų ir žuvininkystės eurokomisarui Virginijui Sinkevičiui. Jam skiriame šį drąsų ir įspūdingą priminimą, kad Europos vandenų gyvybė ir būklė yra mūsų rankose. Kad išsaugotume tai ateities kartoms, turime veikti griežtai, prisiimti įsipareigojimus ir jų laikytis“, – sakė „Our Fish“ programos direktorė Rebecca Hubbard. Ši organizacija siekia sustabdyti perteklinę žvejybą ir atkurti sveiką vandenynų ekosistemą, kuri prisidėtų prie klimato kaitos sumažinimo.

Pasak programos vadovės, Europos jūrose žvejyba daugelį dešimtmečių yra intensyviausia pasaulyje, dėl to jų ekosistemos yra pasiekusios kritinę ribą.

Tai bus kasdienis priminimas

„Pirmiausia tai norisi pasveikinti menininkus „Boa Mistura“ užbaigus tokio dydžio kūrinį – Karoliniškės tapo spalvingesnės. Ir kartu viliuosi, kad šis kūrinys šiek tiek priartins ir jūrą ir vandenyną prie mūsų. Primins juos kasdien.

Taip pat primins, kad iš tiesų kasdieniai mūsų pasirinkimai turi įtakos jūros ir vandenyno būklei“, – freskos pristatymo renginyje kalbėjo Lietuvos gamtos fondo atstovė ir projekto "Klimatosūkis" vadovė Inga Labutytė–Atkočaitienė.

Menas ragina veikti

Freską Vilniuje tapė keturi „Boa Mistura“, dizainerių, menininkų ir architektų komandos iš Ispanijos, nariai. Didžiuliai šių menininkų darbai puošia pastatus ir gatves beveik visuose pasaulio žemynuose, įvairiausiose šalyse: Ispanijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, JAV, Meksikoje, Kolumbijoje, Brazilijoje, Pietų Afrikoje, Kinijoje ir kitur.

„Mes Vilniaus freskai sukūrėme širdį, kurią sudaro įvairių rūšių vandenynų gyventojai. Ji mums primena, kad vandenynai yra svarbus Žemės kūno organas, taigi norėjome parodyti, kad jei Žemė būtų žmogus, jos širdis būtų jos vandenų gelmės – nuo jų priklauso gyvybė“, – sakė vienas iš „Boa Mistura“ narių Pablo Puróne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)